Tanja Bošković je prava dama jugoslovenskog glumišta. Otmena i lepa i u 70. godini zrači, a kako kaže jedino u životu što nije znala jeste da se uda. Za njom su uzdisali mnogi muškarci bivše Jugoslavije, ali ona  kaže da nije imala sreće kada je emotivni život u pitanju.

"Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života",  rekla je ona jednom prilikom i dodala da žali što se nikada nije udala.

"Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela", priznala je svojevremeno glumica.

“Zaljubljivala sam se strahovito, ali nisam imala sreće. Bog mi nije dao talenat da napravim veze, umela sam samo da budem prijatelj. Drugo, imala sam primer svojih roditelja, ništa ispod toga mi nije bilo dovoljno dobro” prisećala se Tanja i momenta kada joj je legendarni Bogdan Tirnanić jednom rekao: 'Pola Beograda je zaljubljeno u tebe, a ti sediš i štrikaš!', pričala je glumica koja uprkos svemu uživa u životu punim plućima.

Tanja Bošković
Screenshot / Youtube / Radio Televizija Herceg Novi 

"Spadam u ljude čeličnog zdravlja. Poslednjih 35 godina nisam imala ni kijavicu. Ne znam kako su ljudi postali inertni. I dalje trčim, skačem, jurim, ludujem i pevam... Volim more i da plivam. I dalje jedem šaku hrane dnevno. Nikom nije potrebno više. Živim jedan zdrav seljački život. Nemam potrebu za prejedanjem u bilo kom smislu. Verovatno me molitva, pričešćivanje i ispovest drže u dobrom duhovnom i fizičkom zdravlju. To je moja radost. Nikad se nisam prostirala više nego mogu. Gospod mi je dao dara koliko mi je dao, a ja zadovoljna. Gospod je dao da imam decu, ja presrećna", kaže glumica koja je presrećna što se ostvarila kao majka.

Tanja iz vezi sa rediteljem Dejanom Karaklajićem ima dvoje dece, ćerku Lanu i sina Dorđa. Ćerka je krenula njenim stopama i bavi se glumom, a sin je završio Fakultet političkih nauka i početkom 2014. godine se oženio i danas živi u Americi.

Pogledajte još fotografija Tanje Bošković u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel, ATA images Tanja Bošković