Marija Šarapova postala je majka. Nekadašnja teniserka je lepu vest objavila na svom Instagram profilu i istakla da s u ona i njen suprug, Aleksandar Gilkes jako srećni zbog pojačanja koje je stiglo u njihovu porodicu.

"Najlepši, najizazovniji i najveći dar koji je naša mala porodica mogla da dobije", napisala je Marija, koja je sudeći po datumu, na svet svoje prvo dete donela 1. jula. Iako je napisala da se beba zove "Theodore", obožavaoci su je zapitkivali da li je rodila sina Teodora ili ćerku Teodoru, ali za sada odgovora nema.

Šarapova je svoj 35. rođendan otkrila je da je u blagoslovenom stanju. Lepa Ruskinja, koja je karijeru završila 2020. godine, objavila je tada fotografiju s plaže na kojoj joj se vidi stomak.

"Dragoceni počeci! Jesti rođendansku tortu za dvoje oduvek je bila moja specijalnost",  šaljivo je napisala.

U decembru 2020. petostruka šampionka grend slem turnira potvrdila je veridbu sa Gilkesom, britanskim biznismenom i suosnivačom aukcijske kuće na mreži Paddle8. 

Životni put ruske teniserke bio je više nego turbulentan. Roditelji su joj pobegli iz Gomelja nakon radijacije u Černobilju, pa se Marija rodila silom prilika u Sibiru. Da je tenis njen životni poziv, prepoznala je legendarna teniserka Matina Navratilova, koja ju je videla kako igra kada je imala tek šest godina.

Imala je uspešnu karijeru i odličan smisao za biznis, prema proceni američkog magazina "Forbs2, 2019. godine njeno bogatsvo iznosilo je 195 miliona dolara.

"Svašta o meni pričaju, između ostalog i da mi je tenis manje važan. Ljudi moji, pa ja još od tinejdžerske dobi imam i slavu i novac. Sa 18 sam bila prva na svetu, osvojila sam sve grend slemove... Mislite da bih se toliko patila sa povredama, trenirala i borila da mi tenis nije ljubav?! Svašta", komentarisala je Šarapova svojevremeno. 

Bogatstvo Marije Šarapove
Profimedia 

"Izađem na sportsko borilište i svim srcem se borim za pobedu. A glamur... Ma dajte mi dobru hranu, dobro piće i smeh s prijateljima i možemo biti gde god nam je volja, baš me briga za kamere i glamur", rekla je i istakla je da pomaže onoliko koliko može.

"Rodila sam se ovim licem i ovim telom, a trudim se da izgledam što bolje mogu kao svaka žena i svaka osoba. Bogata sam pa pomažem koliko mogu kao svaka normalna osoba. Ali ja sam pre svega profesionalna sportistkinja. A malo je teže biti profesionalna teniserka i Majka Tereza u isto vreme. Pričajte vi šta hoćete, ali to je istina i vi znate da imam pravo", rekla je jednom prilikom.

Pogledajte još fotografija Marije Šarapove u galeriji ispod.

Profimedia Marija Šarapova

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna