Novak Đoković je sinoć doputovao u Beograd, a pehar Vimbldona je ponosno uzdigao stojeći pred hiljadama ljudi na balkonu Starog dvora. Slavlje se nastavilo do duboko u noć, pošto je sa ženom Jelenom i prijateljima produžio u kafanu, ali je prethodno proveo nezaboravne trenutke sa navijačima.

U svom obraćanju, šampion je istakao da mu je upravo podrška srpskog naroda jedan od glavnih motiva.

"Ne postoji reč koja prevodi srpski inat, ali to je nešto što označava duh našeg nebeskog naroda koji istrajava i pokazuje volju i dušu kada je najteže. Takva nam je sudbina i trnovit je put. Uvek postoji svetlo na kraju tunela, vi ste to svetlo. Hvala vam mnogo."

Pred brojnim mladim ljudima, na platou ispunjenom srpskim trobojkma, Novak je poručio da za takve trenutke vredi živeti i raditi i nastaviti igrati profesionalni tenis.

"Imao sam puno sreće da dostignem velike visine i osvojim sve velike trofeje koje sam mogao osvojiti. Ovo su trenuci nezaboravni, trofeji su prolazni, ali ovi momenti gde delimo uspeh i povezujemo se je za mene nešto što ću u srcu nositi do kraja života. Hvala najlepše", dodao je Novak.

Pitanje koje sve zanima je da li će naš šampion učestvovati na turniru US Open, a on je kazao da je zasad to za njega nemoguće. "Pitanje je samo da li će Amerika da ukine restrikcije, ako ukinu, biću tamo, ako ne ukinu, neću. Trenutno nema ni Amerike ni Australije za mene, pa me je to dodatno motivisalo u Londonu. Moje misli su usmerene ka odmoru. Iščekivaću lepe vesti, pa ako mi dozvole biću tamo", kazao je Đoković.

Upravo u tom pitanju na koje svi iščekuju odgovor se, možda, krije i povod što je u slavlju koje su Đokovići nastavili u kafani jedna od pesama bila Stingova hit numera "Englez u Njujorku".

Da li će pobednik iz Engleske stići i na turnir u Njujorku, ostaje da vidimo, ali to neće umanjiti ni veličinu ni sreću zbog Novakove velike pobede na Vimbldonu.

Od Stinga, prešlo se i na Tomu Zdravkovića, pa na Džeja... slavlje je trajalo do duboko u noć...

Novak Đoković sa Jelenom slavi tutulu u Beogradu Instagram/hotsport.rs

Najlepši je, verovatno, bio momenat kad je Novak zapevao "Miljacku", a stihove posvetio svojoj Jeleni!

Novak se latio mikroforna i zapevao ovaj poznati NARODNJAČKI HIT Twitter/Strax

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna