Nezaboravni snimci sa terena u Vimbldonu preplavili su društvene mreže! Poslednji u nizu je zabeležio jutro nakon pobede Novaka Đokovića, koje je šampion proveo sa porodicom u čuvenom teniskom klubu.

Bila je to prilika da i sin Stefan i ćerka Tara trče po travi na kojoj je njihov tata osvojio tolike poene, a sada i sedmu titulu pobednika i pehar koji je primio od Kejt Midlton. Opušten i srećan, Novak je pokazao i ono lice o kojem ne znamo toliko mnogo kao što znamo o njegovom servisu, reternu, bekhendu, forhendu... 

Nasmejan i smiren, prvo je opisao kako mu Vimbldon izgleda nekako manji i intimniji kad u njemu nema publike, a onda odao i malu tajnu - kako nikad nije ručao, pa čak ni popio čaj u čuvenom restoranu ovog kluba.

Novak se fotografisao sa Jelenom i decom, a srca je svima ukrala mala Tara koja je radoznalo otvorila poklopac vimbldonskog pehara. Kao da je htela da pita - šta  li to ima unutra kad je toliko važan?

tara djokovic novak vimbldon
Twitter / Wimbledon 

I zaista, zašto je ovaj trofej bio toliko važan za Novaka? Zašto je zreo teniser, u njegovim godinama i sa toliko iskustva, sa tolikim peharima Vimbldona u svojoj karijeri, u trenutku velike pobede - zaronio lice u peškir i zaplakao?

Odgovor je dao u jednom od prvih intervjua, datom za Sport Klub.

"Ovaj trofej, ove godine, u godini u kojoj sam doživeo ono što sam doživeo u Australiji, osvojio sam kad mi se sve nekako nakupilo", kazao je Novak. "U tom trenutku sam samo, kad sam seo, osetio ogromno rasterećenje. Jer, emotivno sam bio, konstantno, pod takvom količinom nekih tenzija i stresa ove godine da to nisam doživeo u životu.

Upravo zbog toga što se izdešavalo i ne samo zbog događaja u Australiji, već i svega onoga što me pratilo posle toga", objasnio je popularni Nole. On je naveo da misli na razne komentare i provokacije na tu temu koji i do danas traju.

"To je nešto sa čime nikad nisam imao prilike da se susretnem ranije, nisam znao kako da se nosim sa tim", priča šampion. "Trudim se da radim ono što mene dovodi u stanje sklada. Međutim, čovek sam. Ne može da me ne izazove nešto što je vezano za nepravdu, vrlo ružne uvrede i provokacije, mediji koji me stalno na to podsećaju.

To je sad iza mene. Znam da je to iza mene već neko vreme, ali sada je nestao i taj osećaj, taj neki emotivni teg koji sam nosio. Pogotovo sa ovom pobedom - osećam se onako, baš - rasterećenije", završio je Novak uz uzdah olakšanja. 

Prizori ovogodišnjeg Vimbldona ostaju u istoriji sporta, ali i zauvek u srcu svih koji vole Novaka Đokovića - zato uživajte i vi u galeriji slika sa turnira!

Profimedia Pobeda na Vimbldonu!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna