Nije prošlo ni mesec dana otkako se Kortni Kardašijan na venčanju zaklela na vernost, u dobru i zlu, Trevisu Barkeru, a njih dvoje su se već suočili sa velikim izazovom - poznati muzičar je završio u bolnici!

On je sa jakim grčevima primljen u Medicinski centar Sedar Sinaj u Los Anđelesu, a prema navodima američkih medija, dobio je upalu pankreasa. Od bolova nije mogao da hoda, pa su ga odmah prebacili na kolica, a Kortni je bila tik iza njega.

Trevisova ćerka iz prvog braka, Alabama Barker, ubrzo se oglasila na društvenim mrežama. Objavila je sliku na kojoj drži oca za ruku, uz rečenicu - "molim vas da se pomolimo za njega".

Glavni simptom upale pankrasa je bol u stomaku, i to u gornjem delu, s tim što se može širiti i ka leđima. Akutni pankreatitis počinje nekad polako a nekad iznenada, može biti srednje jačine ili vrlo oštar i moće da traje i po nekoliko dana.

Uz bol, mogu se javiti i visoka temperatura, povraćanje ili mučnina, ubrzan puls kao i otečen ili osetljiv stomak.

Oboleli od akutnog pankreatitisa obično i izgledaju i osećaju se vrlo loše i neophodna im je hitna lekarska pomoć.

Kod pacijenata koji hronično pate od upale pankreasa, bol se ponekad uopšte ne javlja. Ako stomak boli, tegobe su jače posle jela. Oboleli imaju masnu stolicu upadljivo neprijatnog mirisa, često pate od mučnine, dijareje i gubitka telesne težine.

Ubrzan puls, kratak dah i visoka temperatura, kao i žuta boja kože ili beonjača su razlozi zbog kojih se mora potražiti hitna medicinska pomoć.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna