Tijanu Jevtić publika gotovo svakog dana gleda na malim ekranima, nasmejanu i raspoloženu da gledaocima prenese sve najvažnije vesti iz sveta sporta.

Ono što pojedini ne znaju, jeste da je mnogo snage Tijani trebalo da vrati osmeh na lice i nastavi sa životom nakon tragedije koja je iznenada zadesila njenu porodicu u februaru prošle godine. Njen suprug, plivački trener Srđan Filipović, preminuo je 2021. godine u Omanu, gde je radio kao selektor tamošnje nacionalne plivačke selekcije. Otišao je iznenada, u snu, u 49. godini, od posledica srčanog udara.

Samo deset dana pre toga, Tijana se sa njihovim sinovima Pavlom i Aleksandrom vratila iz Omana, gde su mu bili u poseti.

"Bila je to sudbina, jednostavno nemam drugo objašnjenje. Iako smo trenutno živeli razdvojeno, bili smo izuzetno povezani, čuli smo se i po nekoliko puta dnevno. Nije postojao trenutak da on ode negde a da ja ne znam gde je, i obrnuto. Naš izbor je bio da porodica zasad funkcioniše ovako. Te noći nisam uopšte spavala, imala sam neki čudan osećaj u stomaku. U poslednjem dopisivanju rekao mi je da je završio trening i da je umoran, da je stigao kući i da će da odspava. Kasnije u toku noći nekoliko puta sam proveravala da li je onlajn. Kako do ujutru nije bilo odgovora, slutila sam da nije dobro. S decom sam tog jutra krenula na Zlatibor, pošto je Srđan insistirao da klinci nauče da skijaju. Bio je 6. februar, petak, koji je u arapskim zemljama neradni dan i njegovi saradnici iz reprezentacije nisu do kraja dana posumnjali da nešto nije u redu jer nisu imali trening", ispričala je voditeljka nekoliko meseci nakon smrti supruga za magazin "Gloria".

Tijana Jevtić
Youtube / Printscreen / RTS Beogradska hronika Jutarnji program 

 Nakon Srđanove smrti, u Tijaninoj duši ostao je bol, a u glavi pitanja bez odgovora.

"Pitala sam se kako je to moguće i šta sad treba da radim. Bio je potpuno zdrav, bivši plivač, koji još drži državni rekord na 1.500 metara. Odlazio je na redovne sistematske preglede, a da je imao bilo kakav problem, sigurna sam da bi se odmah obratio lekaru. Nije mi bilo jasno kako mi nešto nije nagovestio, kako mi nije dao neko uputstvo kako da nastavim dalje sama. Tek kasnije sam shvatila da je čitav njegov život bio uputstvo, da se ne nerviram oko gluposti i sitnica i da živim svakog dana kao da je poslednji. Sebe sam ubedila da tako treba da nastavim, jer je to jedino ispravno. Ne mogu ama baš ništa da promenim, mogu samo da čuvam tu lepu priču o njemu i u životnom i u sportskom smislu", rekla je tada Tijana.

Najveću snagu voditeljki su dali sinovi, a sve troje rado se prisećaju uspomena nastalih dok im je porodica bila na okupu.

"Živimo kao da je on tu, trudimo se da mnogo toga održavamo onako kako smo se dogovarali. Ostale su najdivnije uspomene, velike stvari koje smo vremenom prošli, sva putovanja i lepa događanja. Život vas vodi. Vreme ne znači previše, sad samo još više na značaju dobija sve ono lepo što je ostalo", rekla je jednom prilikom Tijana za "Kurir".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna