Zbog velike popularnosti takmičenja "Zvezde Granda", mnoge zanima koliko su plaćeni članovi žirija a posebno ih interesuje honorar kreativnog direktora i predsedavajućeg Saše Popovića.

Veoma često se priča kako su u pitanju astronomski iznosi, ali prema zvaničnom saopštenju to je daleko od istine. Naime, kako je saopštila produkcija Granda, jedino Popović prima honorar a reč je o iznosu od 2000 evra, u dinarskoj protivvrednosti prema zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije. Dakle, sada Saša mesečno dobija 236.000 dinara i to na osnovu ugovora.

Produkcija ističe da niko drugi od članova žirija nema ugovor o honoraru niti ga dobija, pa se zato javnost dovodi u zabludu kad god se oni predstavljaju "kao neprofesionalci koji se svađaju zbog visine nečijeg honorara". "Reč je o ljudima koji imaju ozbiljne karijere i mimo našeg takmičenja," ističu u produkciji.

Da podsetimo,  od trinaeste sezone članovi žirija su i mentori koji pomažu odabranim pevačima uz saradnju sa profesionalnim timom  ljudi iz muzičke industrije. Svi se oni zajednički trude da baš neko od njihovih kandidata osvoji plasman u finale, kao i izbor među deset "zvezda Granda" koji dobijaju autorski ugovor sa produkcijom. 

Izvor: Lepa&Srećna