Glumica Mina Lazarević preživela je porodično nasilje 2015. godine, kada ju je tadašnji suprug, baletan Goran Stanić, pretukao, što je dovelo do kraja njihovog braka.

Za porodično nasilje on je tada dobio kaznu od godinu dana kućnog pritvora. Mediji su navodili da je glumica pokušavala da sačuva brak, a o ovom iskustvu retko je govorila. Mina je govorila o tome da li su neki znakovi ukazivali na to da je njen suprug sposoban da počini nasilje.

"Ne, nisam videla u zajedničkom životu da do toga može da dođe. Brak trpi razna iskušenja i živeti sa nekom ne znači da će uvek biti sve lepo i da je uvek blagostanje. Meni je zlostavljanje i kad ti pušiš, a meni smeta nikotin. Sve što radiš, a meni ne prija se može tako gledati. U početku je sve lepo, zaljubljen si, strast, onda svakodnevice povlači neka druga raspoloženja. Pa se upoznajete na različite načine, pa starite različito. Nekad su dva profila zajedno fatalna, a odvojeno su sasvim normalni ljudi", ispričala je Mina u emisiji "Preživeli", i istakla da je radila s decom kako bi shvatili da je razvod sastavni deo života.

"Deca postavljaju jedni drugima razna pitanja jer su iskrena i direktna. Trudila sam se da obavim sa njima razgovore dok ne dođe to sve do njih, ali morali su da prođu pakao u školi tih nekih pitanja i pogleda. Ponosna sam što dele sve sa mnom i imamo otvoren odnos. Objasnila sam svojoj deci da to nije nešto što se samo njima dešava, da se nažalost dešava i drugima i da je razvod normalan. Kad se desilo drugima drugarima iz odeljenja da su im se roditelji rastali, onda su oni bili empatični više od drugih i znali su da ohrabre svoje drugare" rekla je glumica.

Izvor: Lepa&Srećna