Voditelj Mašan Lekić imao je sreću da još u tinejdžerskim danima pronađe sebe u profesionalnom smislu. Počeo je da radi sa samo 13 godina, kada je zajedno s nekim, danas poznatim TV licima, vodio emisiju namenjenu tinejdžerima. Kaže da ne bi mogao da zamisli da se bavi nekim drugim poslom. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo, a otkrio je neke detalje s početka karijere.

"Ujak mi je novinar Sale Timofejev koji me je kada sam pohađao peti, šesti razred poveo na radio da vidim kako sve to izgleda. Proveo sam jedan dan sa njim. On je bio lutajući reporter. Išli smo raznim ulicama, a on je izveštavao za radio. Čak smo i tog dana bili u PU za Grad Beograd, stanica 29. novembar. Sećam se da su nekoga uhapsili i tamo su bili inspektori, novinari. Svi su pušili u onoj maloj prostoriji što je sada nezamislivo. I posle, toliko godina, sudbina je htela, da ja često idem u PU 29. novembar, gde snimam priče o kriminalu", rekao je voditelj za  “Blic Super TV”  i otkrio koji je to trenutak u njegovoj karijeri bio preloma.

"Sećam se prvi put kada su se ljudi okrenuili za mnom. Izlazio sam iz trolejbusa 28 i klinci su se okrenuli jer su me prepoznali. Onda je vremenom to počelo, onako žargonski rečeno da me smara. Ali kasnije kada sam počeo da radim crnu hroniku na B92, shvatio sam da neke stvari koje snimim u toku noći neki drugi kolega preuzme i sve zasluge uzme za sebe, jer se on slika. Tada sam odlučio da i ja stanem ispred kamere", rekao je Lekić koji je rođen je 13. maja, na nekadašnji Dan bezbednosti, pa mu je otac, u šali, predvideo da će zbog toga biti ili policajac ili kriminalac.

"Posao policajca, inspektora mi je zanimljiv, ali nikada ne bih mogao to da radim, jer ne volim nadređene, autoritete. Ako bih radio u policiji, ili bih dao ili dobio otkaz vrlo brzo", rekao je autor serijala  "Dosije" koji je nedavno postao drugi put otac pošto je dobio ćerku s 13 godina mlađom partnerkom s kojom je u emotivnoj vezi nakon razvoda od bivše žene.

Izvor: Lepa&Srećna