Aca Lukas više puta je govorio o odnosu koji ima sa Sofijom Šašić, ćerkom koju je njegova bivša supruga Sonja dobila tokom braka sa Željkom Šašićem. U svojoj autobiografiji "Ovo sam ja" otkrio je najzanimljivije detalje iz svog burnog života, a celo poglavlje posvetio je supruzi Sonji. Dotakao se i Sonjinog bivšeg muža i istakao da je Sofija želela da se odrekne očevog prezimena.

 "Mnogo sam zavoleo Sofiju, ali nikada nisam ni pomislio da joj zamenim oca. "Zašto sam samo ja Šašić u ovoj kući", pitala je jednog dana. Htela je da promeni prezime Šašić u Vuksanović, ali joj nisam dozvolio. Dete ne može da shvati i prihvati natezanje među roditeljima, smišljene igre, sukob dva ega. Sofija se na Instagramu predstavlja kao Sofija Vu. "Zamisli kako bi se tvoj tata osećao kada bi stvarno to uradila", rekao sam joj jer sam siguran da bih pao u depresiju da se meni tako nešto dogodi", napisao je Aca u svojoj autobiografiji i naglasio da je uticao na to da se Sofija viđa sa ocem uprkos tome što je Sonja bila protiv toga.

 "Duboko su me pogodile njegove izjave: "Ona je s narkomanom", "Moje dete ne može da živi s narkomanom. Uzeću svoje dete". Pričao je kao da sam ja ukrao njegovu ćerku Sofiju. Sonja voli i ume da zaprži čorbu! Njih dvoje su se inatili. Ona neće da ga pozove telefonom. On neće da pozove nju telefonom. A Sofija pati. "Zašto nisi bila kod tate", pitam Sofiju. "Mama mi je rekla da ne idem". "Ne može mama to da ti određuje. Željko je tvoj tata". Uzmem telefon i kažem da pozove tatu. Onda je dovedem kolima do Željkove kuće", otkrio je Aca kome je ćerka Viktorija potpuno promenila život. 

"A onda se rodila Viktorija, moje mezimče. S Viktorijom mogu da provodim sate i da mi ništa drugo ne padne na pamet. Ona me umiruje, razneži me, pa se ponekad ponašam kao da smo vršnjaci. Zahvaljujući Viktoriji, obnovio sam školsko gradivo za osnovnu školu", zapisao je folker o najmlađoj ćerki.

 Izvor: Lepa&Srećna