U Srbiji gotovo sve porodice se danas pripremaju za najradosniji hriščanski praznik, Uskrs. Farbaju se jaja i osmišlja se prazniča trpeza za nedelju. Tako je i u domu pevačice Dragice Radosavljević Cakane. I kod nje je obavezno šaranje jaja, ali se obeležava i jedan važan datum za njihovu porodicu.

"Na ovaj Veliki petak je mom unuku rođendan, tako da ćemo biti svi zajedno, farbaćemo jaja, praviti kolač. Išaram naravno jaja, prvo crveno jaje, ofarbam oko 10 crvenih jaja, a onda i žuta, uglavnom to budu crvena i žuta i ona farbana u lukovini", rekla je Cakana za Pink.rs, te otkrila kako će provesti praznični vikend:

"U subotu zapravo idemo na jedan porodični ručak, a u nedelju će sve biti kako dolikuje za praznik. Sve običaje ispoštujemo, mi smo tradicionalna srpska porodica, svega treba da bude na stolu, od sitnih kolača, preko pečenja, kolača, jaja naravno",  zaključila je Cakana.

Pevačica uživa u vremenu koje provodi sa svojim unucima Urošem, Dunjom i Mirkom,a jednom prilikom je istakla da je posebno vezana za najstarije dete svoje ćerke.

"Za Uroša sam najviše vezana, valjda zato što mi je on bio prvi unuk i praktično sam ga sama odgojila jer je Marija ubrzo ponovo ostala u drugom stanju. Mnoge noći provela sam posmatrajući ga dok spava i u njemu najviše prepoznajem sebe, pošto poseduje sportski duh, baš kao i ja. Čak i kada pokušam da im budem autoritet, ubrzo odustanem jer sam popustljiva i ispunjavam im sve želje", rekla je Cakana.

 Izvor: Lepa&Srećna