Sofija Milošević danas živi život o kom je oduvek maštala. Sa izabranikom Lukom Jovićem i njihovim sinom Aleksejom uživa u njihovoj porodičnoj oazi u Nemačkoj, gde je fudbaler trenutno angažovan. Iako sebi može da priušti sve o čemu je maštala kao devojčica, teškog detinjstva se seća sa posebnom setom. Odrasla je bez oca ali uz bezrezervnu podršku majke Gordane, za koju tvrdi da je najjača osoba koju poznaje.

"Moja majka je najjača osoba koju poznajem, nikada je nisam videla da plače. Preuzela je ulogu i oca i majke u mom životu. Pravična je, vredna i neguje prave vrednosti u životu, koje je prenela meni i bratu. Iako smo odrastali u teška vremena, nikada se nije desilo da nemamo. Mama je umela sa novcem i mislim da nikada ni od koga dinar nije pozajmila. Kad god sam želela u životu da joj pomognem, ona uzme te pare, pa ih čuva za mene. Mnogo puta sam želela da joj pomognem, ali ona mi to ne dopušta. Bez obzira na to što je njena plata mnogo manja od onoga koliko ja zarađujem, ona želi i dan-danas da mi se nađe. To u ovom periodu ume da bude smešno i simpatično", rekla je Sofija i istakla da odrastanje bez oca ojačalo.

"To što sam odrasla bez oca definisalo me je kao osobu. Da je on bio kraj mene, mislim da ne bih postigla u životu sve što sam postigla do sada. To što nisam imala tatu teralo me je da idem napred, da se ostvarim i dokažem", rekla je manekenka u razgovoru za Hit Informer i otkrila da joj je detinjstvo, uprkos svemu, bilo lepo.

"Mama nas je budila u šest ujutru, pre škole, da čekamo u redu za kilogram šećera i veknu hleba. Brat i ja smo išli odvojeno da bismo mogli da kupimo dovoljno hleba, mleka... Danas, kada se toga setim, sve deluje kao noćna mora, ali dok sam bila dete, to nisam smatrala dramatično. Bilo mi je normalno da u džaku iza troseda skupljamo šećer. Bez obzira na sve te ružne stvari, imala sam prelepo detinjstvo. Mislim da pripadam poslednjoj generaciji koja nije koristila mobilne telefone i kompjutere. Mi smo se po ceo dan igrali napolju, jurili smo svice po ulici. Deda Milorad nas probudi dok je još mrak i traktorom nas vodi da beremo kukuruz. Ništa mi nije bilo teško. Radila sam sve kućne poslove. Prala sam flaše i tegle za zimnicu sa bakom Kosom, skupljala sam šljive za rakiju i pekmez... Baka i deda su imali veoma važnu ulogu u mom životu. Oni su me oformili kao ličnost", bila je iskrena Sofija.

 Izvor: Lepa&Srećna/Informer