Novak Đoković je oborio svetski rekord. Od danas, 8. marta 2021. godine, i zvanično je najbolji teniser svih vremena, nadmašivši Rodžera Federera po broju nedelja na prvoj poziciji ATP liste.

Ovaj veliki uspeh Nole proslavlja u Beogradu, a mnogo njih je došlo da s njim proslavi ovaj veliki trenutak. Uz njega su bili majka Dijana i otac Srđan ali i mnogoborojni obožavaoci kojima se Nole emotivno obratio.

 "Beograde pomaže Bog svima. Hvala vam što ste došli, nisam očekivao ovoliko ljudi. Hvala vam za sve ove godine koje ste bili uz mene. Ovo je uspeh cele nacije, ne samo moj i moje poroidice. To sam shvatio pre deset godina kada sam uspeo da ostvarim svoj dečački san da osvojim Vimbldon. Najviše me dirnulo ono što sam doživeo u Beogradu posle Vimbldona, kada sam prvi put postao broj jedan na svetu. Vratio sam se ovde i Srbija je priredila nešto što ću čitavog života pamtiti. Na tome sam vam večno zahvalan i zbog toga osećam ogromnu čast, privilegiju i zadovoljstvo i odgovornost da predstavljam sve vas na najbolji mogući način svuda u svetu. Znam da vam kidam živce, i sebi ih kidam ponekad", rekao je sa osmehom Novak okupjenim građanima.

novak djokovic slavlje
ATA Images/Antonio Ahel 


Novak Đoković je Ispisao novu tenisku istoriju, a ovim povodom govorio je za novinsku agenciju Tanjug i tom prilikom istakao:

"Kada sam imao sedam godina postavio sam sebi neke velike cilje, zapravo snove, da osvojim Vimbldon i budem broj 1. Znate ovu priču od ranije, ali ja sam u svojoj sobi pravio Vimbldonski trofej, dizao ga i govorio da sam šampion i broj 1. Kada su se ostvarili ti snovi 2011. godine bio sam najsrećniji čovek na svetu, imao sam sve svoje najbliže članove porodice i ljude koji su mi dozvolili da živim san uz mene. Do tog trenutka sam naravno osećao podršku Srbije, ali nisam razumeo koliko je taj uspeh važan i za ljude u našoj zemlji, koliko je to značajno, sve dok se nisam vratio", zaključio je najbolji teniser sveta.

 Izvor: Lepa&Srećna