Guns N' Roses je sredinom 80-ih godina, pa sve do polovine 90-ih, bio jedan od najtraženiih rock bendova na svetu.
Njihova pojava na prezasićenoj pop sceni, te možda odveć ekstremnoj metal sceni, naparavila je odličan balans spojivši po malo od obe scene, piše elle.rs

Ljubavne pesme Guns N' Roses-a kao što su November Rain i Don't You Cry, smatraju se nekim od najlepših rock balada svih vremena.
Vođa i pevač benda Axl Rose bio je poznat po svojim upečatljivim i ekspresivnim nastupima, ali ne i kao problematičan.
Međutim, ono što se dešavalo iza zatvorenih vrata bilo je i te kako ekspresivno, kako kada je u pitanju njegov ljubavni život, tako i kada je u pitanju njegov porodični život.

Erin Everly, ćerka Dona Everly-ja koji je bio član čuvenog and roll dua iz 60-ih The Everly Brothers, upoznala je Axl Rose-a kada je imala svega 19 godina i u Los Anđeles došla iz Njujorka, pokušavajući da izgradi karijeru u modelingu.
Erin je bila prilično povučena devojka uzevši u obzir da potiče iz sveta šou biznisa i da se kretala u društvu popularnih rock bendova tadašnjih 80-ih. To je ono što je i lidera benda Guns N' Roses privuklo, nije bila ni malo napadna, poput većine devojaka koje su se motale u ovakvim ekipa.

Nije prošlo dugo od njihovog poznanstva do dana kada se lepa manekenka iz Njujorka preselila u Los Anđeles ne bi li par mogao da bude u regularnoj vezi. Par se venčao četiri godine kasnije, u aprilu 1990. godine. Navodno nije prošlo ni 48 sati od kada su potisali papire za ulazak u bračnu zajednicu do momenta kada je Erin poželela da zatraži razvod. Brak je potrajao deset meseci, a okončan je po navodima izvora, ali kasnije i bivših supružnika: zbog čestih svađa.

Međutim, ono što je bio glavni uzrok svađa, nisu bile samo bezazlene razmirice koje bi prerastale u ozbiljne svađe, već genaralno pevačevo mentalno stanje koje je u jednom trenutku dijagnostifikovano i kao šizofrenija.
Svađe koje je par imao, po navodima Erin bile su prožete mentalnim maltretiranjem i fizičkim napadima, izazavanim od strane pevača.
Razlog zbog koga je manekenka i tužila Axla. Dok je par vreme provodio razdvojeno i tada je znalo da dođe do konflikta, ali nikako ne u meri u kojoj se to događalo kada su se našli usmerei samo jedno na drugo, iza zatvorenih vrata.

Slična situacija dogodila se par godina kasnije sa čuvenim super modelom Stephanie Seymour, sa kojom je Axl bio u vezi dve godine.
Iako je pevačevo ponašanje izazvano njegovom teškom porodičnom pričom koja uključuje zlostavljanje, a koja je i te kako za posledicu imala destruktivno ponašanje ka drugim bliskim osobama u njegovoj okolini, to svakako nije bilo opravdanje.
S obzirom da su u pitanju poznate ličnosti, tada izuzetno poznate, ovakve epizode nisu mogle da prođu nezapaženo, koliko god pokušavale da se zataškaju u javnosti.

Međutim, većina parova koja prolazi kroz ovakvu priču, nažalost tu priču sa sobom nosi godinama.
U trenutku globalne pandemije kada smo primorani da budemo zatvoreni među četiri zida većinu vremena, brojni odnosi prolaze kroz krize, dok oni koji su bili generalno izazovniji imaju za posledicu čak i fatalne ishode. Izveštaji koji dolaze iz sveta na temu porodičnog nasilja za vreme izolacije prilično su poražavajući, sve zemlje prijavile su značajan porast nasilja koje se dešava iza zatvorenih vrata.

Ukoliko se nalazite u takvoj situaciji ili znate nekoga ko se nalazi, treba isto tako da znate da postoji pomoć i stručnjaci koji su volji da vam pomognu da izađete iz ove situacije što bezbolnije.

Nikada ne zaboravite koliko ste kao individue važni i da za svaku priču postoji rešenje, kao i ljudi koji su spremni da vam pomognu.
Ovo su brojevi telefona na koje možete da se obratite u takvim situacijama:

Nacionalni SOS broj: 0800-222-003

SIGURNE KUĆE:

Beograd: 062/304 650 broj je dostupan 0-24

Novi Sad: 021/ 6465 746

Pančevo: 013 319 843

Sombor: 062/787 375

Smederevo: 062/608080

Zrenjanin: 064/6488 104

Kragujevac: 065/ 6120 490

Niš: 018 521 210

Leskovac: 064/8986 697

Vranje: 064/8012 962

Izvor: elle.rs