Princ Hari i Megan Markl dobili su instrukcije da više ne mogu imati nikakve kancelarije u Bakingemskoj palati, javljaju britanski mediji a prenosi Lepa & srećna.

Šokantno saopštenje objavljeno je na osnovu dela sporazuma koji će obuhvatiti period od 12 meseci, a definiše proces kojim će Hari i Megan prestati da obavljaju dužnosti visokih članova kraljevske porodice.

Period tranzicije počeće 31. marta i treba da uredi sve stavke vezane za njihov odnos prema poslovima kraljevskog dvora.

Pošto više neće imati takve dužnosti, koje inače finansira fond britanskog suverena, oni mogu damo da budu predstavljeni kroz svoju britansku fondaciju. Takođe, mogu da vode samo svoje lične poslove i humanitarne projekte.

Kako je ranije objavljeno, Hari i Megan će deliti vreme između Ujedinjenog kraljevstva i SAD, ali još ima nekoliko obaveza koje moraju da završe pre tranzicije.

Tako Megan već ima ugovorene obaveze za Dan žena, 8. mart, a Hari treba da učestvuje u jednom zanimljivom muzičkom snimanju sa Žon Bon Žovijem.

S posebnom pažnjom očekuje se i 9. mart, kada će se par pojaviti uz kraljevsku porodicu u Vestminsterskoj opatiji, na ceremoniju na koju ih je pozvala lično kraljica.

Biće to i trenutak kada će se Hari i Megan ponovo sresti sa Kejt i princom Vilijamom, a ovaj prizor ceo svet čeka da vidi!

Zanimljivo je da je kraljica taj poziv uputila samo dan nakon što je princ Hari po prvi put nastupio u javnosti i obelodanio svoja osećanja u vezi sa napuštanjem kraljevskih dužnosti.

Nakon toga, Hari i Megan su zajedno prisustvovali jednom događaju u Americi, gde su - kako se tvrdi - zaradili ogromnu sumu. Međutim, kako tvrde izvori iz palate, na kraljicu ovaj podatak nije ostavio nikakav utisak.

Tekst: C. L. S.

Izvor: Lepa & Srećna