Glumac mlađe generacije Petar Strugar, koga smo gledali u filmovima "Montevideo", "Mali Budo" i "Jesen samuraja", pojaviće se i u drugoj sezoni TV serije "Senke nad Balkanom", u ulozi Danila.

Kaže da su konji njegova velika ljubav, baš kao i adrenalinski sportovi, a veštine stečene bavljenjem njima umnogome mu pomažu u glumačkom pozivu.

Kakvi su vam utisci sa snimanja Senki nad Balkanom?

Moj prvi snimajući dan bio je 17. novembra, i to u Piranu, u Sloveniji, jer se tamo nalazi pristanište koje odgovara tim scenama. Tumačim ulogu negativca Danila.

View this post on Instagram

A post shared by PetarStrugar (@p_strugar) on

Kada ste imali prvi kontakt s konjima?

To se desilo u mojoj 23. godini. Konji su vrlo inteligentne životinje i s njima može lako da se radi i funkcioniše, jer veoma dobro shvataju mnoge stvari.

Želeo sam da naučim da jašem jer se bavim takvim poslom, koji je zanimljiv, kreativan, raznovrstan. U principu, svaka veština kojom mi glumci uspemo da ovladamo, pre ili kasnije biće nam od pomoći i koristi. Između ostalog, nisam zavoleo samo konje i jahanje, volim i brazilsku džiudžicu, alpinizam, motore, uopšte, volim adrenalinske sportove.

S jedne strane, uživam da se bavim njima, a s druge, to je korisno za moj posao. Volim da gledam akcione filmove i da glumim u njima, a navedeni sportovi omogućuju mi da sve uradim mnogo lakše i bolje.

Da li ste ljubav prema konjima preneli i na svoje dete?

Da, moje dete ima četiri godine i već jaše neko vreme, što me posebno raduje. Uživa u tome.

Osim snimanja filmova, angažovani ste i u pozorištu. U kojim predstavama trenutno igrate?

Igram u Akademiji 28 u predstavi "Boje šteka". To je urnebesna krimi-komedija o tri luzera, koji se sreću slučajno da bi nekako zaradili novac, ali se u tome vrlo slabo snalaze.

Igramo predstavu od februara prošle godine i svi uživamo u tome. Predstava je zaista fantastična i toplo preporučujem svima da je pogledaju.

View this post on Instagram

A post shared by PetarStrugar (@p_strugar) on

Da li vam je u planu snimanje nekog filma?

Za sada nemam ništa konkretno, razvijam neki svoj projekat koji se još uvek piše. Ako sve bude u redu i počnemo sa snimanjem, bićete blagovremeno obavešteni. U svakom slučaju, to će biti akcioni film.

Tekst: Ana Cemović

Izvor: Lepa & Srećna