Da je srećna žena ‒ lepa žena, najbolje vidimo na primeru Biljane Tipsarević. Poznata modna kreatorka uživa u skladnom braku s proslavljenim teniserom Jankom, s kojim ima petogodišnju ćerkicu Emili. A u poslu niže samo uspehe. Od trenutka kada je 2012. predstavila svoju prvu kolekciju, Biljana je zahvaljujući svom radu i neprestanom ulaganju u posao, postala jedna od dizajnerki čije se kreacije uvek mogu videti na prestižnim gradskim dešavanjima.

‒ Ubeđena sam da uspeh u poslu, bez obzira na segment o kom govorimo, može doći samo ako ste maksimalno posvećeni i angažovani. Prepreka uvek ima, mogu reći i svakodnevno, ali je važno kako im pristupate i koliko ste spremni da se predate svom poslu. Tržište je danas takvo da, ako stalno ne unapređujete svoj biznis, brzo nestajete. Ukoliko uz to volite svoj posao i istinski uživate u njemu, onda je to dobitna kombinacija ‒ otkriva nam na početku razgovora Biljana svoju radnu, ali i životnu filozofiju.

Glamur Holivuda kao nadahnuće

Kolekcija za proleće/leto 2019. pod nazivom Emilie, čini se da je najnežnija i najženstvenija do sada. Pitali smo Biljanu čime je bila inspirisana dok ju je kreirala, ali i u čemu se razlikuje od svih prethodnih.

‒ Kolekcija je inspirisana zlatnim dobom Holivuda i glamurom, koje se u svet filma tih godina donele slavne glumice poput Odri Hepbern, Grejs Keli, Doris Dej, Vivijen Li. One su svojim stilom sve ostavljale bez daha i to ističući lepotu ženskog tela bez ikakvog preterivanja. Sve ove godine one su neiscrpna inspiracija ženama širom sveta, a meni su bile veliko nadahnuće u stvaranju nove kolekcije, koja se sastoji iz dva dela. Prvi deo čine haljine, suknje, košulje, pantalone, blejzeri izrađeni od najfinije svile i brokata. Drugi deo kolekcije predstavljaju modeli od fine čipke ručne izrade i unikatnih motiva. Svaki model, bilo da je namenjen svakodnevnim poslovnim obavezama bilo večernjim izlascima i specijalnim prilikama, ističe lepotu ženske siluete.

Pored toga, važno mi je da se dame u tome osećaju slobodno i nesputano, i da modele mogu nositi u veoma praktične svrhe. To je ono čime se vodim prilikom kreiranje svake kolekcije, a ne posebnom vizijom žena koje će ih nositi. Volim da se svi dobro osećaju u mojim modelima, objašnjava Biljana. - Svi modeli iz ove kolekcije odaju mističnu dozu zavođenja i koketiranja na najelegantniji način. S kolekcijom Emilie želim da pomirim modne ukuse žena na svim meridijanima i zato se ona razlikuje od mojih ostalih kolekcija, ali ono od čega nikada ne odustajem jesu ženstvenost, elegancija, udobnost i najfiniji materijali.

Prodor na svetsko tržište

Biljana je nedavno potpisala ugovor sa AMF fashion, jednom od najuticajnih evropskih agencija za zastupanje modnih dizajnera, s kojom će po prvi put izaći na međunarodno tržište.

- Ova saradnja mi je izuzetno važan poslovni potez. Oduvek sam želela da moje haljine nose žene širom sveta i ovo je prvi korak koji sam napravila u tom smeru. Posebno sam ponosna na činjenicu da se sve moje haljine koje se prodaju u inostranstvu, izrađuju u Srbiji i da na taj način pospešujemo izvoz proizvoda koji mogu da pariraju svetskim ‒ kaže ova kreatorka.

Pronašla svoj mir

Biljana Tipsarević potiče iz stabilne i sređene porodice, i u razgovoru nam je naglasila kako je upravo ta činjenica doprinela da se ostvari i na poslovnom planu.

- Odrasla sam u predivnoj porodici, uz roditelje koji su mi uvek bili podrška i uz sestru koja mi je bila najbolje društvo za odrastanje. A sada kada sam majka i supruga, mogu reći da je porodica osnova svega. Kada tu imate mir, stabilnost, svoju sigurnu luku, onda imate apsolutno sve. Svi izazovi su mnogo manji i lakši kada se s njima ne suočavate sami. Suprug i ja upravo tome učimo našu ćerku.

Emili je moj najveći ponos i inspiracija, te nova kolekcija po njoj nosi ime. Ona je jedna divna, radoznala i lepo vaspitana devojčica. Trenutno je ipak više naklonjena sportskim aktivnostima, posebno voli da s Jankom provodi vreme na teniskom terenu. Meni je to beskrajno simpatično i uživam gledajući ih zajedno. Emili voli da ide u vrtić, da se druži sa svojim vršnjacima i ja želim da što duže uživa u igri i u svetu mašte i bajki ‒ ističe naša sagovornica.

Za kraj razgovora, ispričala nam je kako uspeva da uskladi uspešan posao, brak s poznatim teniserom i majčinstvo.
- Otkako smo postali roditelji, Emili je apsolutni prioritet u Jankovom i mom životu. Sve se organizuje u odnosu na nju i sve je njoj podređeno. Suprug i ja smo velika podrška jedno drugom u poslovnim obavezama, i na taj način se usklađujemo i sve postižemo. Mislim da drugačije apsolutno i nije moguće ‒ tvrdi Biljana.

Tekst: Suzana Obradović

Izvor: Lepa i srećna