Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽIVOT NA INSTAGRAMU: glumica Sofija Juričan otkriva kako se bori sa diktatom srećnog života po svaku cenu

U kojoj meri su nas otuđile društvene mreže, zašto se na njima lažno predstavljamo i koliko ih i sama koristi, ispričala nam je glumica Sofija Juričan.

  Izvor: Foto: Dragana Udovičić

Da li se u životu može voleti samo jedna osoba, da li je neophodno vezivanje ili možemo da budemo otvoreni i slobodni, bez obaveza?

Kako funkcioniše ljubav na društvenim mrežama i uopšte onlajn upoznavanje? Ovo su samo neke teme kojima se bavi predstava Ateljea 212 pod naslovom Režim ljubavi, čija je premijera bila na kraju sezone, a ove godine uvrštena je u prateći program Bitef-a. Lik Hane, koja voli sve što je moderno, tumači mlada Sofija Juričan.

PROČITAJTE JOŠ: Stefan Milenković: slavni violinista otkriva šta je najvažnije za negovanje muzičkog talenta

- Ona je pomodarka, prati sve što je in, tako se i oblači, obraća mnogo pažnje fizičkom izgledu, tome koje marke nosi... S druge strane, ona je vrlo tradicionalna, posvećena muškarcu i bori se za monogamiju, ali sa osobama koje nikako nisu za monogamu vezu. Iako navodno želi nekog normalnog, takvi muškarci je ne privlače. Takvog muškarca, Mišu, zvanog Džukela, igra Miloš Timotijević. On manipuliše svima, u isto vreme ima mnogo veza, i sa ženama i sa muškarcima - priča naša sagovornica.

Mnogo je kritika na račun društvenih mreža i dopisivanja koje nas je otuđilo i svelo komunikaciju na razmenu emotikona, stikera i skraćenica.

- Setimo se da je još telefon omogućio češću i bolju povezanost. Ne mogu reći da to nema neke svoje prednosti, pitanje je samo da li i koliko dve osobe stvarno žele da budu ono što jesu. I da li je moguće da nekog zaista upoznaš preko dopisivanja ili razgovora telefonom?

S druge strane, prednost ove vrste komunikacije može biti to što je nekim osobama lakše da kažu nešto preko poruke ili „žice” nego licem u lice. U predstavi imamo jednu smešnu scenu gde se dvoje ljudi dopisuje i šalje fotografije na kojima, naravno, najbolje izgledaju. Kada se sretnu, jedno od njih kaže da se razočarao jer druga osoba uopšte ne izgleda kao na slici.

U živom kontaktu možeš odmah da vidiš da li ti nešto prija ili ne, bilo da je to energija, pogled, glas, neki gest, način na koji druga osoba priča, to jest sve ono što ne možeš videti preko poruka - ističe Sofija.

Dok se na mreži razvijaju čitavi razgovori, slobodno komentarišu slike i postovi, glumica primećuje da se to promeni čim se sretnemo uživo.

- Čini mi se kao da onda nemamo šta jedni drugima da kažemo, ali zato u komentarima i inboksima razmenjujemo sve i svašta. Ne mora automatski da znači da je to na mreži lažno. Jednu koleginicu sam pohvalila kako odlično izgleda na slici koju je objavila, a ona mi je odgovorila da je to zato što je na njoj prava ona. Međutim, često iza tih lepih slika stoji nešto sasvim drugo što ne želimo da otkrijemo.

Iako su na slikama vedri i nasmejani, mnogi od njih baš u tom trenutku možda prolaze kroz najteži period. To je bio slučaj i u porodičnim albumima. Tamo su svi nasmejani, jer niko neće da se slika dok plače ili je u depresiji. To što se ja, recimo, na toj slici smejem, ne znači da mi je bilo super, samo ja znam kako sam se u tom trenutku osećala - kaže naša sagovornica.

VIŠE O TRENDU ŽIVOTA PUNIM PLUĆIMA PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije