Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VERICA RAKOČEVIĆ OTKRIVA SLATKU TAJNU LJUBAVI: evo gde se sve pronalazi sreća (INTERVJU)

Poznata modna kreatorka Verica Rakočević govori o tome kako izgleda život sa muškarcem njenih snova, šta misli o ženama koje ne prate modu i otkriva da li je nešto tišti ili u mnogim stvarima pronalazi zadovoljstvo...

  Izvor: Foto: Dragana Udovičić

Najslavnija srpska modna dizajnerka Verica Rakočević ne samo da radi punom parom već izgleda srećno, opušteno i zadovoljno. To je redak primer u današnjem haotičnom vremenu. Na jesen će obeležiti 35 godina rada, a oni koji dobro pamte setiće se koliko je bilo prestižno nabaviti odeću s njenim potpisom. Od otvaranja butika "Ela" 1979. do kolekcije "Nomadi", koju ćemo videti u septembru, promenilo se sve, ali Verica Rakočević je i dalje ikona stila. Kakva je u poslu, takva je i u životu, čiji delić možemo da vidimo i u ovom razgovoru.

Zna se da nije lako uspeti u svom poslu, ali je još teže održati se. Osim talenta i ljubavi prema onome što radite, šta je vas održalo svih ovih godina?

- Privilegija da radite posao koji volite od neprocenjive je vrednosti. Moj karakter je takav da u sve što radim ulažem maksimalno energiju i trud da to, prema mojim kriterijumima, bude savršeno. Nikada se nisam služila kalkulacijama i manipulacijama tako svojstvenim ovom poslu. Kvalitet i korektnost su glavni razlog mog trajanja. Imala sam veliku sreću što sam na početku bavljenja ovim poslom bila osporavana, a to je mom karakteru bilo pogonsko gorivo da idem napred.

PROČITAJTE JOŠ: POPULARNI GLUMAC GORDAN KIČIĆ OTKRIVA: svoj život delim sa tri žene

Da li zbog posla činite sve? Imate li granicu do koje idete?

- Zbog posla se ne štedim, ali nikako ne pravim nijednu vrstu kompromisa koji bi poremetio lični stav o vrednostima koje su temelj mog karaktera i načina života.

U kakvoj ste porodici odrasli? Da li ste nešto iz svog vaspitanja primenili na svoju decu?

- Odrasla sam u porodici u kojoj je carevala ljubav. Moj otac je bio intelektualac, a majka je imala četiri razreda osnovne škole. Sve što je obeležilo živote nas četvoro proisteklo je iz njihove velike ljubavi i uzajamnog poštovanja. Majka je bila veoma stroga, što je mom buntovnom karakteru smetalo, tako da sam kao roditelj svojoj deci dala bezgraničnu slobodu bez ikakvih pritisaka.

Kada se osvrnete na svoj život, da li kažete sebi da ste bili dobra majka?

- Najbolji odgovor bi dala moja deca. Mislim da jesam, u onoj meri kolike su bile moje percepcije šta je to što je dobro za njih.

Pre pet godina iznenadili ste javnost udajom za znatno mlađeg kompozitora Veljka Kuzmančevića. Mediji pomno prate vaš zajednički život. Možete li da podelite s nama šta je to što starija žena dobija od mlađeg muškarca - ako uopšte ima ikakve razlike od toga šta žene generalno dobijaju od muškaraca?

- Naš odnos nikada nisam gledala kao odnos mlađeg muškarca i starije žene, bez obzira na veliku razliku. On je muškarac koji svojom posebnošću i talentom za muziku boji moj život onim tonovima koji mu daju smisao. Šta je on pronašao u meni, morate njega da pitate.

Kako izgleda vaš i Veljkov običan dan u kući na Avali? Ko šta radi, ko koga usluži?

- U našoj svakodnevici je sve bez plana i rasporeda. Ja sam ranoranilac, Veljko je spavalica. Nemamo nikakve podele obaveza jer smo život postavili tako da ništa nije obaveza. Poštujemo jedno drugo i niko u tom odnosu ne oseća da nosi teret zajedničkog života.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak intervjua sa Vericom Rakočević!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije