Jedna od naših najangažovanijih glumica, šarmantna Nina Janković zaljubila se u svoj budući poziv još kao dete u školici glume koju je vodio njen otac u rodnom Šapcu, piše Lepa & Srećna. Tako se dogodilo da je glumački debi imala upravo u Šabačkom pozorištu kao statista. A da je krenula očevim stopama, govori to što i sama već četiri godine s koleginicom Nevenom Ristić drži školu glume u Beogradu. Kako kaže, rad s decom ju je oplemenio i donekle pripremio za dolazak bebe, koja će posle tri godine braka s Matejom Dičićem za nekoliko meseci obojiti svet ovog skladnog para.

Po čemu pamtite prvi angažman?

Prvi profesionalni angažman imala sam u seriji "Montevideo, bog te video". Pamtim ga po divnim ljudima koje sam upoznala i s kojima sam i dalje u kontaktu; po Draganu Bjelogrliću, koji je uložio neverovatan trud u čitav projekat i posvetio mnogo vremena svakom mladom glumcu, s obzirom na to da su većini nas to bile prve značajnije uloge. Bez njegove pomoći ne bismo uspeli da tako dobro oživimo te likove, po kojima smo zapravo i ostali zapamćeni. Prvi angažman pamtim po uspehu. 

S tom ulogom ste postali poznati, da li vam je ona i najdraža?

Uloga Valerije iz "Montevidea" zaista je obeležila početak moje karijere i stoga mi i jeste jedna od omiljenih. Pored nje izdvojila bih lik Nemice Inge Lebenshajm iz serije "Vere i zavere". Igrala sam Ingu od njene sedamnaeste godine pa sve do njenog sazrevanja kao žene. To mi je možda bila i najteža uloga u karijeri, pre svega, zato što sam imala dosta teksta na nemačkom jeziku, s kojim sam se u tom trenutku prvi put susrela. 

PROČITAJTE JOŠ: DRAGANA MIĆALOVIĆ OTKRIVA PORODIČNE TAJNE: ne mogu dan bez mame, a Vojin i Sloboda me stalno savetuju (INTERVJU)

Publika iščekuje drugu sezonu "Ubica mog oca", gde igrate forenzičarku Jelenu. Kako izgleda rad na seriji?

Stvarno smo uživali, nije se osećao stres na snimanju. Poslednjih nekoliko godina krimi-serije su u svetu doživele neverovatnu gledanost. Drago mi je što smo našoj publici ovom serijom doneli potpuno drugačiji žanr od onoga na šta je navikla kada je domaća produkcija u pitanju.  

Vi ste jedna od traženijih glumica kod nas, da li vam to imponuje?

Kako da ne, to je samo znak da dobro radim svoj posao. Već sedam godina, koliko aktivno radim, svake godine dobijem ulogu u nekom novom projektu, što nije tako čest slučaj kod nas. Želim da verujem da sam se izborila za to svojim talentom, radom i napredovanjem. 

Privlači li vas inostrana karijera?

Da budem iskrena, i ne baš. Čak sam i odbila neke ponude stranih produkcija jer mi se činilo da nisu dobre za mene. Između ostalog, verujem da ne bih mogla da budem autentična na jeziku koji nije moj. 

Kažu da se glumačka karijera gradi na odbijenim ulogama. Žalite li zbog neke role koju ste odbili?

Za sve uloge koje sam odbila na kraju se ispostavilo da sam donela dobru odluku. Uglavnom su ostale nezapažene, a ni ti filmovi, predstave i serije nisu doživeli neki uspeh. 

Vaša klasa sa Akademije jedna je od uspešnijih, u kakvom sećanju su vam ostali studentski dani?

U predivnom! Kada bih mogla, volela bih da se makar nakratko vratim u dane studija. To je bio jedan od lepših perioda u mom životu. I dalje se sjajno slažemo, često se okupljamo, posećujemo... Čak na WhatsApp-u imamo našu grupu gde se svakodnevno dopisujemo i zabavljamo. Koliko smo svi postali bliski, najbolje pokazuje činjenica da se dosta nas u međuvremenu okumilo. To je zaista znak velikog prijateljstva. 

U kojoj meri se vaš život izmenio od studentskih dana, a koliko ste se i vi sami promenili?

Sazrevam s godinama, što je i normalno, ali mislim da se nisam preterano promenila. 

Nastavak intervjua sa Ninom Janković pročitajte ovde!

PageBreak

Pored supruga, ko vam pruža najveću podršku?

Roditelji, porodica, prijatelji... zaista su mi svi oni podrška. Bez njih sigurno ne bih ni uspela. S obzirom na to da je moj otac dobro upućen u tajne glumačkog posla, volim da saslušam i njegove savete i sugestije.

Nedavno ste na Instagramu objavili da ste u drugom stanju, dok javne ličnosti takvu vest obično kriju?

Razlog je to što je ta vest već počela da se nekontrolisano širi, a ja nisam želela da se na tako intimnu temu polemiše. Kada sam uradila prenatalni test i kada su rezultati pokazali da je sve u redu, rešila sam da tu radosnu vest podelim sa svima, a ne da se ona širi putem medija. 

Kako ste se osećali kada ste saznali za trudnoću?

Mateja i ja smo bili zajedno u tom trenutku, a osećala sam se onako kako samo može da se oseća žena koja je trudnoću priželjkivala. Radujem se što ću uskoro dobiti najveću i najznačajniju ulogu u životu.

Tamara Dragičević i Dragana Dabović su samo neke vaše koleginice koje su već postale majke. Da li vam već daju neke savete?

Saveti stižu sa svih strana. Za sada samo uživam u trudnoći i ne opterećujem se mnogo savetima, ali verujem da će mi dobro doći u danima koji dolaze. 

PROČITAJTE JOŠ: ISPOVEST INSPEKTORA STANKA PLETISKOSIĆA IZ SERIJE "SENKE NAD BALKANOM": evo šta mladi glumac Andrija Kuzmanović otkriva o erotskim scenama u seriji (FOTO)

Prilično ste angažovani u pozorištu, planirate li da usporite tempo?

Trenutno igram u dve predstave, "Hipnoza jedne ljubavi" i "Upoznaj mog tatu". Planiram da nastupam do kraja novembra kada ću i zvanično započeti trudničko odsustvo. A vratiću se, pa, verovatno kada budem bila spremna. 

Kada razmišljate o budućnosti, šta priželjkujete na privatnom, a šta na poslovnom planu?

Da budem iskrena, samo zdravlje sebi i bliskim ljudima na privatnom planu, a na poslovnom u ovom trenutku zaista ne priželjkujem ništa. Samo odmor koji mi je preko potreban.

Tekst: Suzana Obradović

Izvor: Lepa & Srećna