Uz brojne predstave u kojima je glumila, naša poznata glumica Gorica Popović (61) može da se pohvali i svojim kostimografskim umećem. Odrastajući u kući slikara, okružena bojama i uz majku i baku koje su šile, pored glume, još u detinjstvu je razvila i smisao za dizajn. I danas se seća sveski iz osnovne i srednje škole, na čijim je zadnjim stranicama skicirala buduće haljine i druge ''krpice''.  

Uprkos tome što je diplomirala glumu, Gorica je uvek rado pravila i kostime, pa tako i nedavno za premijeru predstave ''Slavna Florens'' koja je održana 3.aprila 2014.godine, u Ateljeu 212 u režiji Đurđe Tešić, u kojoj glumi opersku pevačicu koja se proslavila iako nije umela da peva.  

Kako je Florens, mada netalentovana, uspela da postane popularna?

- Nijedna operska arija nije joj bila teška, što je bilo prilično smelo, a u stvari govori o njenoj veri i snovima. Kada joj je najbolja drugarica rekla kako treba živeti u realnom svetu, Florens je odgovorila da je realan svet precenjen i da je lepše živeti u oblacima. To nije uvek moguće, ali je ponekad lepo upustiti se. Jednom je dobro rekla: ''Znam da postoje ljudi koji kažu kako ne znam da pevam, ali niko ne može da kaže da nisam pevala''. 

U Srbiji imamo dosta novih Florens?

- Naravno, ali to nije to. Iako danas svako može da plati da bi pevao i nazvao se pevačem, među takvima nema vere, već samo žudnje za slavom i brzom zaradom. 

Na sledećoj strani, pročitajte više kako Gorica organizuje život tako da sve stiže i postiže...