Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAGIČAN DAN: Evo kako da prizovete ostvarenje želja tokom zimske kratkodnevice

Ovo su rituali za zimku kratkodnevicu koji će vam doneti ispunjenje svega o čemu sanjate!

  Izvor: Shutterstock

Zimska kratkodnevica je 21. decembra i to je najkraći i najtamniji dan u godini. Ali, nakon što ovaj dan prođe, Sunce će biti prisutno na nebu sve duže, dan za danom – donoseći nam više energije i vitalnosti.

Možda će vas zanimati

Mnogi od nas već nedeljama osećaju dolazak zimske kratkodnevice. Budući da svakog dana dobijamo sve manje i manje sunčeve svetlosti, postajemo umorniji, te nismo toliko voljni preduzimati bilo kakve akcije. Potreba za odmorom je sve veća – kao i potreba za okretanjem prema našem unutrašnjem svetu. Zbog toga su nadolazeći dani vrlo dobri za meditaciju.

Naši preci već godinama obeležavaju ovaj dan, podsećajući se na cikluse i godišnja doba koja simbolizuju konstantnu izmenu životne energije, čije smo svi mi deo. To možemo videti u mnogim duhovnim tradicijama.

Važnost ovog dana leži u samome Suncu. Sunce predstavlja našu dušu, ali i naš ego. Sunce nam takođe omogućava život na Zemlji. Kako se količina sunčeve energije smanjuje, dobijamo manje energije iz spoljnog sveta.

To je vreme kada treba da se okrenemo prema unutra, prema meditaciji i povežemo se sa unutrašnjim Izvorom energije, koji je u stvarnosti puno snažniji od samog Sunca. To je tajna zimske kratkodnevice.

Ali, mnogi danas ne pridaju važnost ovom danu. Umesto korišćenja ove energije za duhovnu praksu, ljudi često osećaju umor i potrebu za dužim snom. Mnogi postaju nervozni jer ne primaju dovoljno energija od svemira, a nemaju na koji drugi način popuniti taj nedostatak.

Rituali za zimsku kratkodnevicu

U astrologiji, Sunce predstavlja vitalnost muškarca, njegove specifičnosti i duhovne komponente. Period kratkodnevice je obnova energije.

Dan zimske kratkodnevice takođe treba koristiti za planiranje novih ideja koja treba realizovati u narednih godinu dana.

Ovog dana povoljno je ukrasiti jelku sa žutim, zlatnim, crvenim i narandžastim elementima, jer ove boje donose bogatstvo i prosperitet u našu kuću.

Tokom ovog dana dobro je na papiru napisati sve ispunjene želje, ciljeve, negativna iskustva i neuspehe koje smo doživeli u godini koja je za nama. Papir se simbolično spaljuje kako bi se oslobodili od svih starih iskustava i napravili mesto za nova.

Svoje želje za narednu godinu treba staviti ispisane na papir pod novogodišnju jelku i tog dana usmeriti duhovne molbe za ispunjenje. Energija zimske kratkodnevice definitivno će nam pomoći da ispunimo svoj plan.

Čarobna noć

Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimske kratkodnevice biće ispunjene!

Od davnina, kratkodnevica je simbolizovala početak sledeće faze u ljudskom životu. Prema verovanju, zimska kratkodnevica je dan kada se Sunce ponovo rađa. Ovaj dan je idealan za razne obrede i rituale, jer on obeležava rođenje novog života. Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u isceliteljskim ritualima, obredima za sticanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta.

Takođe, svako proricanje tokom zimske kratkodnevice daće najtačnije rezultate. Meditacija, razmišljanje o ličnom razvoju, vežbe za duhovni procvat i mnogi drugi postupci koji se provode u ovom danu, imaju blagotvoran uticaj na ljudski život.

Zimska kratkodnevica, a posebno noć nakon ovog dana su idealno vreme za analizu, meditaciju, nove planove i želje, odnosno promenu koja je u stanju doneti poboljšanje svakoj osobi. Iskoristite ga.

Pročitajte i ovo

Izvor: 4harmony.eu/astrofon21.com

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije