Dok običan svet muku muči da s platom premosti od prvog do prvog u mesecu i jednom godišnje jedva uspe da ode na odmor, poznati kojima godišnje na račun legnu stotine miliona dolara, imaju drugi problem: kako potrošiti toliki novac?  Skupa odeća, obuća i nakit samo su sitnice. Stoga mnogi „na veliko” kupuju luksuzne automobile, avione, jahte, vile, ostrva...a na odmor mogu kad god hoće i gde god požele širom sveta.

PROČITAJTE VIŠE: MEGAN MARKL PONOVO OSTAVLJA BEZ DAHA: njena jednostavna trudnička haljina košta samo 30 evra

Džon Travolta ne voli da ga drugi voze, već sam pilotira svojim avionom. Nakon dobijanja letačke dozvole, bio je promoter i pilot avio-kompanije Qantas, pa je jedan njihov avion prizemljen na njegovom ogromnom posedu na Floridi. Osim luksuzne vile i garaže za 16 automobila, tu su i hangar i pista. Kad poželi da se odmori, Travolta odleti do svojih vila na Havajima ili u Kaliforniji, a tu je i apartman u Njujorku...

Jedan od najplaćenijih fudbalera sveta, Kristijano Ronaldo, godišnje samo od fudbala zaradi više od 15 miliona funti, a tu su i brojni sponzorski ugovori, pa suma prelazi 300 miliona. Poseduje vilu u Madridu, velelepnu kuću u Engleskoj, penthaus u Njujorku... Poznat kao ljubitelj sportskih automobila, može da bira da li će voziti rols rojs, lamborgini, ferari, aston martin, bugati, maserati... Da se ne bi patio u biznis klasi, potrošio je 17 miliona dolara za privatni avion kako bi lako i brzo mogao da stigne gde god poželi.

KO IMA APARTMAN NA OSTRVU PALMA U DUBAIJU, A KO ŽIVI NA LUKSUZNOJ JAHTI PROČITAJTE OVDE

PageBreak

Novac zarađen od šutiranja lopte i promivisanja brendova Dejvid Bekam je uložio u nekretnine. Među prvima je još pre nekoliko godina rezervisao luksuzni posed s vilom na veštačkom ostrvu Palma, prvom u Dubaiju. Bekamovima se ovaj grad veoma svideo, pa su kupili i apartman u najvišoj zgradi na svetu, Burdž Kalifi, za pet miliona funti. Poseduju i vile u Britaniji, Los Anđelesu...

Pevačica raskošnog glasa, Selin Dion, važi za jednu od najbogatijih na svetu. Prošle godine zaradila je više od 400 miliona dolara, a na turneje i putovanja s decom leti luksuznim privatnim avionom. Mediji pišu da je uspela da proda vilu sa 13 spavaćih soba i akva-parkom sa tri bazena i velikom plažom na ostrvu Jupiter kraj Floride. To je bilo omiljeno mesto za porodični odmor, ali posle suprugove smrti Selin je rešila da proda ovaj luksuzni kompleks. Cena je isprva bila oko 70 miliona, da bi na kraju pala na samo 38.

Poznati kreator Đorđo Armani obožava more, na kome živi već četiri decenije. Jahtu Main potpuno je dizajnirao po svom ukusu. Ova morska lepotica ima bioskop, teretanu i može da primi 12 putnika, pa vlasnik svoje brojne prijatelje često vodi na krstarenje. Armani ima i vilu u Versiliji u Italiji, zatim u Sent Moricu, na karipskom ostrvu Antigva... Kako ne voli da štedi, izlicitirao je 190 miliona dolara za grčko ostrvo u Jonskom moru.

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna