Kada volimo, želimo da budemo voljeni. Kada volimo pogrešnu osobu, ne postoje reči kojima se može opisati slomljeno srce.

Kada dajete sve od sebe osobi koju volite, i kada ona izneveri vaše poverenje, malo je reći da je srušen svet ono što vas tada snađe.

Ljubavna veza, odnosno njeni temelji i zdanja grade se u paru.

Ako jedna osoba nosi sama sav teret, pre ili kasnije poklelne pod njim. Šta se dešava kada shvatite da osoba koju ste silno voleli, pokaže svoje pravo lice? Kada se ispostavi da je on zapravo sve što je rekao da nikad neće postati?

Kada vas neko navede da poverujete njegovim lažima, sasvim je razumljivo zašto ne možete da vidite jasno stvari koje su vam pred nosem. Iznosimo vam u tom pogledu stvari na koje treba da obratite pažnju kako ne biste bili sa nekim ko vas ne zaslužuje.

VAŠ PARTNER NIKAD NE RAZGOVARA SA VAMA O SVOJIM OSEĆANJIMA

U tom smislu misli se na to da vam nikad konkretno ne pokazuje ljubav. Akcenat je na – pokazuje – jer izjave ljubavi i dela nisu isto. Ako ste vi ta osoba koja se uvek trudi da ga obasipa pažnjom, u kojoj on uživa ali vam ne uzvraća, znajte da vam ne pokazuje svoje pravo lice.

OSOBA SA KOJOM STE ČINI DA SE UVEK VI OSEĆATE KRIVIMA ZA SVE

Niko nije uvek kriv, da to razjasnimo. Kakva god situacija da je po sredi, ako ste uvek vi ta osoba koja treba prva da se izvinjava i prihvata krivicu za sve, razmislite koliko on zapravo negativno deluje na vas.

VAŠ PARTNER VAS ČESTO NAVODI DA POSUMNJATE U SVOJ ZDRAV RAZUM

Ovakve osobe su toksične po svoju okolinu. Ako vas iz bilo kog razloga vaš partner navodi da posumnjate u svoj zdrav razum i, bez rasprave, verujete svemu što on kaže, znajte da ste na lošem koloseku.

OSOBA SA KOJOM STE VAS NE ŠTITI VEĆ VAM UNOSI STRAH U KOSTI

Ako se plašite reakcije osobe sa kojom ste u vezi, nešto je ozbiljno krenulo po zlu. Čak i ako on nije fizički nasilan prema vama (ili bar ne još uvek), vaš strah je jasan pokazatelj toga da bi jednog dana mogao da bude. A to je podvlačimo – put ka paklu, bez povratka.

VAŠ VOLJENI VAS NAVODI DA NE MOŽETE DA ZAMISLITE ŽIVOT BEZ NJEGA

Setite se – živeli ste i pre njega, zar ne? A ljubav nije posesivna, ili bar ne prava ljubav. Ako vas on u bilo kom slučaju navodi da mislite kako bez njega ne biste mogli jedan dan da preživite, zapitajte se zašto je to tako. Kakav je njegov cilj? Da li ste vi ta osoba koja bez njega ne može zaista, ili on samo želi da mu vi budete sigurna, uvek dostupna luka?

OSOBA SA KOJOM STE UTIČE NA VAS DA MISLITE DA JE ON NAJBOLJE ŠTO VAM SE IKAD DESILO

Ovo je povezano sa prethodnim pitanjem. Ako vas osoba sa kojom ste navodi da mislite da od njega ne može bolje, pre svega treba da se zapitate zašto to radi? Da li se plaši da ćete stvarno upoznati jednog dana nekog ko će vas istinski voleti?

Tekst: Ž. J.

Izvor: Ženski magazin