Privlačenje ljubavi nije lako, ono traži mnogo rada na sebi, piše Lepa & Srećna.

Mnogi od nas priželjkuju emotivnu vezu i odgovarajućeg partnera, ali se često nađemo u krugu susreta, upoznavanja i razočaranja.

Ponekad se zato pitamo - da li smo spremni za vezu?

Ako želite da ostvarite zdravu emotivnu vezu, morate i da se osećate kao ličnost vredna ljubavi, osoba koja voli sebe i privlači ljubav i prijatne ljude. Ovih pet saveta mogu vam u tome pomoći.

1. Otkrijte koje su najčešće negativne misli koje vas muče.

Koliko god da nas uče da budemo puni samopouzdanja, ipak nam se često u dušu uvlače negativne misli koje nam narušavaju stabilnost.

Koliko puta niste mogli da kažete šta je to što želite? Da li se bojite da pokažete ko ste? Tek kada budete mogli da iskažete pravu prirodu, privući ćete i pravog partnera za sebe.

2. Upoznajte sebe bolje.

Zamislite da sami sebe izvodite na sastanak. Da li ste osoba s kojom biste želeli da izađete? Kako se ponašate prema drugima? Kakve imate predloge, ideje, zahteve? Ako vam se nešto od toga ne dopada, promenite.

3. Negujte svoje unutrašnje "dete".

Svi nosimo emocionalne povrede iz detinjstva, manje ili veće.

Ponekad želimo da te povrede zalečimo i danas, u odraslom dobu. Zato ponekad biramo pogrešne partnere, pokušavajući da vratimo vreme unazad i razrešimo traumu na drugačiji način.

PageBreak

Pozdravite se sa svojom prošlošću i utešite svoje unutrašnje "dete" sa pozicija odrasle osobe. Budite dobri prema sebi.

4. Pokažite koliko sebe volite.

Budite spontani, dozvolite sebi da budete ležerni, neopterećeni, opušteni.

Neka sve na vama pokaže koliko se spremni za zabavu, radost i uzbuđenje.

Neka svi primete da ste se promenili, da ste privlačniji, da nešto u vama zrači lepotom i radošću.

5. Budite kreativni i originalni.

Kreativan ne znači samo biti umetnički nastrojen ili multitalentovan. Budite kreativni u uređenju svog prostora, izboru garderobe, hobijima... Neka detalji na vama i oko vas budu podsetnik da ste jedinstveni i vredni pažnje i ljubavi.
A ako pišete pesme, pretočite ih u jedinstven dnevnik... ako slikate, napravite ličnu izložbu na društvenim mrežama. Ne potiskujte svoje ljubavi i ljubav će vam doći.

Tekst: P. L. S.

Izvor: Lepa & Srećna