Imali su je Merlin Monro, Gandi, Da Vinči, Frida Kalo, Kenedi... Ako bi vam neko zatražio da nabrojite harizmatične ljude, i vi biste sigurno pomenuli neke od njih. Stručnjaci pojam harizme objašnjavaju kao osobenost ljudi posebnog šarma i magične privlačnosti. Upravo takav magični dar poseduje i poznata glumica i estradna umetnica Snežana Savić, koja decenijama pleni svojom nesvakidašnjom i upečatljivom lepotom. Sada, u zrelim godinama, svesna je tog nečeg posebnog, piše Lepa & srećna

PROČITAJTE JOŠ: Snežana Savić otkriva recept za odličan izgled u sedmoj deceniji

– Harizma se ne može opisati rečima, ona se mora doživeti, osetiti ta aura, taj sjaj i ta moć koji obavijaju jednu osobu – kaže glumica. 

Dar koji treba negovati

Jedna od najvećih zavodnica sa TV ekrana objašnjava kako je reč o specifičnom, veoma kompleksnom pojmu, koji podrazumeva niz različitih pozitivnih, često i negativnih osobina. Harizmatična osoba pleni, to je izuzetna ličnost koja osvaja u svakom pogledu. Ona često uspeva da zavede i povede masu, kao što je to naročito pošlo za rukom nacističkom vođi Hitleru.

Još kao mala Snežana je osećala da je primećena. Pripisivala je to ljupkosti, koju svako dete nosi u sebi. Ali kasnije, kada je postala svesna tog nečeg posebnog što širi oko sebe, shvatila je da nije stvar u fizičkom izgledu.

Kako glumica neguje lepotu i kako se oslobađa od nervoze - otkrijte na sledećoj strani!

Foto: Damir Dervišagić