3 CAKE PRETVARAJU STARI KAPUT U TREND: Modna urednica priznaje - Mene nije lako oduševiti, ali ove kombinacije su SUPER!

Koji stari kaputi su još u modi, a kakav novi kaput da kupite na rasprodaji, koji krojevi i boje su u trendu.

Instagram / lglora

Modne urednice svetskih sajtova često ne kupuju baš mnogo garderobe. Zanimljivo i neobično, zar ne, budući da im je moda i život i strast? To liči na priču o obućaru koji obično nema baš ekstra cipele.

"Nije stvar u tome da ne uživam u modi", kaže urednica Maksin Egenberger, zadužena za poznati britanski sajt "WhoWhatWear". "Naprotiv, volim je toliko, ali ne upuštam se u kupovinu odeće tek da bih nešto kupila. Imam uvid u sve kolekcije pre nego što uopšte odu u prodaju, analiziram trendove i to me čini vrlo probirljivom. Nešto mora da mi se baš dopadne da bih to kupila."

Maksin je i vrlo oprezna kad je reč o trošenju novca, pa su nam njeni saveti dobrodošli u vreme kad sve poskupljuje. Svi čekamo finalne rasprodaje i možda i planiramo kupovinu novog kaputa, a do tada, pogledajte koje varijante su u modi i kako možete da lako osvežite i svoj stari kaput efektnim detaljima. 

Sivi kaput

Svi ga zovu "dosadni kaput", ali je on ove godine moderniji nego ikad. Poenta je u tome da se sad sivi kaput ne nosi samo sa klasičnim odelima i u poslovnom stilu. Obujte uz njega glomazne "lugsole" čizme, obucite sportske pantalone od sivog kepera i ponesite kontrastnu torbicu.

U modi je kombinovanje braon čizme i tašne sa sivim kaputom. 

Instagram / lglora 

Kaiš je obavezan

Mnogi kaputi danas i imaju samo kaiš, dugmad se više i ne ušiva. Žene se prave da ne primećuju kako je to fina ušteda za proizvođače u "fast fešn" industriji i idu raskopčane. Kad zaista zahladi, probajte da na svoj stari kaput stavite kontrastni kaiš od kože - prave ili veštačke, dobićete interesantan efekat.

Instagram / aida.bdji 

Veliki šal

Kad već mora da hoda raskopčana budući da kaput nema dugmad, žena može lepo da se ugreje velikim šalom. Ove godine su u modi oni zaista glomazni pa se poslužite takvim trikom da prikrijete kako, u stvari, nosite stari kaput. Dobra ideja je i da se napravi šal od sličnog materijala od kog je sašiven i kaput, to će ga idealno "maskirati".

Instagram / haticejanssen 

Tekst: Lepa&Srećna