Kargo pantalone su bile veoma popularne devedesetih godina, ali su se kasnije, kao i brojni drugi trendovi, ponovo pojavljivale na vrhu liste trendi komada. Izuzetno su udobne i karakteristične su po jedinstvenom, širem kroju, sa krupnim džepovima, koji su na nekim modelima raspoređeni i napred i pozadi, dok su ponekad smešteni samo sa strane. 

Modne kuće su se poigrale ovim komadom i lansirale brojne varijante, od onih tipično sportskih i ležernih, do onih svečanijih u metalik nijansama i od materijala kao što su svila i saten. Tokom 2024. biće izuzetno popularne, ali dizajneri ističu da je neophodno da budete oprezni dok ih kombinujete.

Postoji nekoliko stvari na koje morate da obratite pažnju. Na prvom mestu, to je dužina nogavica. Preporuka modnih stručnjaka je da radije odaberete model koji ima duže nogavice, te da ih podvrnete, nego da vam dužina bude do članaka. Za ovaj tip pantalona to je prosto nedopustivo. 

Ako ste se opredelili za ravnu obuću, uz kargo pantalone obucite top ili kraći džemper, u zavisnosti od vremenskih prilika. Imaćete jednostavnu kombinaciju za svakodnevne izlaske ili gradske šetnje. 

Ako se opredelite za izuzetno široke modele, potrudite se da oplemenite kombinaciju elegantnom obućom sa štiklom koja će vam vizuelno izdužiti figuru. Uz kargo pantalone se ne preporučuju široki odevni komadi. 

Kargo pantalone
Foto: Shutterstock Kargo pantalone i top sa golim leđima

Pogodne su čak i za kombinovanje suprotnih stilova: uz sportski model belih pantalona od tanjeg materijala uklopiće se elegantan crni top bez leđa i univerzalna, crna kožna jakna. Ovaj model pantalona će učiniti da dodate mladalački pečat u svom stilu. Savršeno pristaje ženama koje neguju svoj stil.

Pogledajte i zašto su tregerice ponovo u trendu.

BONUS VIDEO:

Metalik pantalone Instagram/lv_blackwell

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.