Kada birate haljine, ali i drugu garderobu, obratite pažnju na to kakvi modeli se najbolje uklapaju uz vaš oblik tela. Sigurno vam se dešavalo da vam se model u izlogu dopadne, ali kada ga probate, izgleda sasvim drugačije. Ako pozajmite drugarici svoju haljinu, možda joj neće stajati dobro kao vama. Ključ je u tome što garderoba može da istakne delove koji vam se možda manje dopadaju.

Ako imate kruškasti oblik tela, što znači da se najviše gojite u predelu bedara, birajte haljine koje su sečene ispod grudi, imaju A kroj i srednju dužinu.

Ako su vam ramena šira i gornji deo tela može da se uklopi u oblik trougla, haljina sa golim ramenima i bretelom koja ide oko vrata može da bude idealna opcija. Za dame kojima su ramena i bokovi u istoj širini i imaju "pravougaoni oblik tela", haljine koje imaju dugmiće i pojas mogu da budu dobar izbor.

Telu oblika jabuke najviše odgovaraju kraće haljinice, lepršave, a na snimku poznate influenserke pogledajte i kako možete da ih uklopite uz druge modne dodatke:

 Pogedajte i najlepše svečane haljine.

BONUS VIDEO:

Prolećna modna kapsula Instagram/treatingthestreetslikearunway

Tekst: Lepa&Srečna/K.L.