Jakne za proleće nisu samo odlična zaštita u hladnim jutrima i kišnim večerima, već i važan element mode koji može da "uveže" sve druge komade u sjajnu stilsku kombinaciju.

Uz dobro odabranu jaknu, i prošlogodišnje pantalone, dukserice i džemperi mogu da izgledaju veoma trendi, ukoliko se poštuju osnovna pravila dobrih proporcija. Najbolje je da se visina siluete deli na jednu trećinu, koju čini jakna,  i dve trećine, koje čine pantalone ili suknja. 

Štepanim, "pufer" jaknama još nije odzvonilo. Vreme je da spakujete one dugačke, sa debelim punjenjem, i napravite nove kombinacije sa tanjim jaknama. Ukoliko ste visoki i vitki, možete odabrati i neku od trenutno modernih "kockastih" modela ili onih koji podsećaju na "burence". Ipak, budite oprezni, u njima niže ili punije dame ne deluju baš zavodljivo.

moderna jakna za prolece 2024 5-min.jpg
Instagram / olya_volesova 

Još su važnije proporcije ostalih komada odeće, a lepom izgledu najviše mogu da doprinesu detalji. Umesto klasičnih farmerki u kojima možete delovati dosadno, naročito ako se kombinuju samo sive i crne boje, pronađite kontraste koji vam se dopadaju. Pogledajte sledeće dve kombinacije! Reč je o istoj jakni!

ista jakna dve modne kombinacije.jpg
Youtube / Diana Goss 

Probajte bež ravne pantalone i crnu jaknu, uz efektan bež džemper prebačen preko ramena umesto šala. Atraktivan kaiš sa lepom šnalom, moderne naočare za sunce i kačket i vi ste spremni za izlazak.

U galeriji pogledajte još modela modernih jakni za proleće, a pročitajte i koji model farmerki bi Tomi Hilfiger spalio zauvek!

Promo / Farfetch Štepana "pufer" jakna