Moderne žene su i ovog leta odabrale svojih nekoliko ključnih komada: pored bele haljine i pletene torbe koje su u svakoj "modnoj kapsuli", morate imati i odgovarajući šorts.

Influenserke su mu već dale i ime po top trendu - nije "šorts" nego "džorts". Poenta je u tome da bude - od džinsa.

Sigurno ste već i vi malo obuzeti "teksas groznicom" koja drma ženski svet. Od džinsa se prave ne samo pantalone i košulje, već i prsluci, jakne i haljine. Podrazumeva se već da imate i suknju od teksasa, a možda i klompe?

sve od teksasa.jpg
Promo / MyTheresa 

Nije uopšte neuobičajeno da i baletanke, čizme pa i espadrile budu sada od džinsa, pa je vreme da takav bude i vaš šorts za ovo leto.

Takav model je idealan za dame sa oblinama, jer će teksas platno malo čvršće da stegne figuru nego tanki materijali. Poenta je i da odaberete pravu dužinu, naročito ako ga sami pravite od iznošenih farmerki. Upravo to vam savetujemo, jer će vas tako koštati - 0 dinara.

sorts od teksasa 2.jpg
Instagram / cassandremood 

Stanite uspravno i ispružite ruke uz telo. Obeležite liniju ispod mesta gde vrhovi prstiju dodiruju butine. To je crta do koje mora da dopire i vaš "džorts". Kraće od toga? Ne valja, nije u modi, kažu influenserke.

Ostavite slobodno i nekoliko resica da padaju iz ivice nogavica, a idealno je da sa ovakvim šortsom kombinujete jednostavne majice i patike. Ako želite da ipak malo zaklonite "pozadinu", slobodno dodajte i dugačku belu košulju i bićete u top trendu za leto!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Metalik pantalone Instagram/lv_blackwell