Imamo više od dva meseca do Nove godine, ali po prodavnicama su već ponegde istaknute svečane haljine. Diktat sa inostranog modnog tržišta da se večernje haljine za Božić ponude kupcima već sredinom oktobra stigao je i kod nas.

Ako ne volite prazničnu gužvu, onda je i za vas pravo vreme da razmišljate o tome šta ćete obući za doček. Čak i ako Novu godinu dočekujete kod kuće, imamo dobre predloge za vas.

Godine provedene pod ograničenjima zbog korona virusa izazvale su talas poznat kao "kućna moda". Trenerke i pantalone od mekih materijala, rastegljive haljine, široke tunike i "oversajz" duksevi idealni su za sve dame koje vole da im bude komotno i udobno. Sve to isto ponovite u svetlucavim ili sjajnim materijalima, dodajte detalje od štrasa (i šljokice su ponovo u modi!) i dobićete idealnu modnu kombinaciju na Novu godinu. Haljine, takođe, mogu biti više nego komotne.

zelena haljina.jpg
Promo / net-a-porter 

Materijali su ključna stvar. Možete slobodno da izaberete haljinu koja je čitava od šljokica, takvi su upravo modeli koje su ponudili Valentino, Pako Raban, Oskar de la Renta - velika imena. Od materijala, u igri je i saten od kojeg se haljine nose još od prošle godine, nešto ređe pliš i, neizbežna, desenirana čipka.

Volani su i dalje detalj broj jedan. Nećete pogrešiti ako izaberete plišanu ili čipkanu haljinu sa par karnera u dnu i kompletirate je plišanom damskom torbicom. Romantičnim dušama svideće se i haljine sa puf rukavima ili mašnama na struku.

cipkana haljina.jpg
Promo / Alice and Olivia 

Ako ste ponosni na svoju bistu, odlučite se za haljinu asimetričnog kroja i jednim golim ramenom, višak na struku možete da prikrijete toaletom koja podseća na kimono, a svakoj građi pristaje dobro odabrana smoking haljina (odlična za poslovne proslave Nove godine).

Zavirite u našu galeriju slika i odaberite model haljine za sebe!

Promo / net-a-porter, Promo / Mint Velvet Saten, šljokice, karneri, čipka, mreža...

 Tekst: Lepa&Srećna