Svaka žena želi u cipelarniku bar jedan par baletanki, a novi model koji se pojavio u Parizu podelio je svet mode na pola. Svi pričaju o njima, sve ih influenserke nose, pa je i Tamara Kalinić odlučila da ih ponese na jednu modnu reviju.

Međutim, nije lako nositi novi tip baletanki uz jesenje modne "outfite". Vrlo su tanke, nežne, ne idu uz kabastu toplu garderobu. Načinjene su od satena i obavezno imaju traku preko risa, što ih povezuje sa modernim "Meri Džejms" cipelama, hitom ove sezone.

Modna kuća Miu Miu izbacila je osnovni model ovih baletanki još 2016. godine, ali tada nije nastala ovolika pomama za njima. Sada su viđene na brojnim Instagram profilima, izgleda da ih svaka moderna žena želi, a ključ je - izgleda - u njihovoj udobnosti.

tamara kalinic 0728166640.jpg
Profimedia 

Ima nečeg i u čudnoj kombinaciji nežnog, tankog satena i rebrastih dokolenica sa kojima influenserke nose ovu neobičnu obuću. Ako vam se čini nemoguće da se i vi tako obujete, a gore ponesete vunenu suknju i oversajz blejzer, potražite kožne baletanke s kaiščićem i rešite modnu enigmu. 

Miu Miu ima varijante u crnoj, crvenoj, roze i satenu boje bakra, ali su kreirali i modele u crnom i belom laku sa dvostrukim kaiščićem. U tri reči - baletanke su "in", a kombinacija sa debelim čarapama ekstremno moderna. Naravno, vi ćete dati svoj odgovor na ovaj izazov, s tim što naši predlozi u galeriji slika priskaču u pomoć.

Profimedia Kao za prave balerine, sa tračicom preko risa.

Tekst: Lepa&Srećna