Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KO JE ŽENA O ČIJEM SKANDALU BRUJI SVET? Uživa i rasipa milione posle ubistva supruga, a ove detalje o njoj niste znali 

Patricija Ređijani, udovica Mauricija Gučija, naručila je njegovo ubistvo u strahu da će ostati bez svega, a bes zbog razvoda nikada nije skrivala, ostaće upamćena i po izjavi "Bolje plakati u Rols Rojsu nego biti srećan na biciklu"

 Screenshot_4.png Izvor: screenshot/youtube/House of Gucci

Patricija Ređijani glavna akterka najmračnije modne priče ponovo je u žiži interesovanja nakon premijere filma „House of Gucci" i sve zanima čime se ona danas bavi. Mnogi hvale maestralnu izvedbu Lejdi Gage koja se našla u ulozi Crne udovice, žene koja je naručila ubistvo svog bivšeg supruga Mauricija Gučija u strahu da će ostati bez novca. Film je uzburkao stare duhove, a javnost se itekako zainteresovala za Gucci porodicu, posebno Patriciju koja danas ima 73 godine i na slobodi je!

Možda će vas zanimati

Patricija je rođena na severu Italije i odrastala je u siromašnoj porodici i nikada nije upoznala pravog oca. Kad joj je bilo 12 godina, njena majka se udala za Ferdinanda Ređianija. Budućeg supruga Mauricija upoznala je sa 22 godine na jednoj zabavi, a dve godine kasnije su se venčali i preselili u Njujork. Njegov otac u početku nije odobravao brak, misleći kako je zanima samo porodični novac, ali sin mu je jasno dao do znanja da je zaljubljen. Tokom braka par je dobio i dve ćerke, Alegru i Alesandru.

 profimedia-0596466445 (1).jpg
Patricija  u vreme kada je bila gospođa Guči.
Izvor: Profimedia


Život ovog para bio je raskošan i pun luksuza, putovali su po svetu, imali nekretnine po Evropi i SAD-u i družili su se sa bogatim i slavnim osobama, poput porodice Kenedi. Nakon što je Rodolfo Guči preminuo 1983., na čelu modne kuće Guči nasledio ga je upravo Mauricio i stvari su krenule nizbrdo.

Patricija je otkrila da je on nije slušao i da je zbog toga počeo da donosi pogrešne poslovne odluke, zbog čega je zapao u dugove, a na kraju i morao i da proda svoje deonice u Gučiju. To mu nikad nije oprostila. S druge strane, njemu je sve više smetala njena pohlepa, ali i kič kojim se otvoreno hvalila.

Guči je 1985. godine rekao supruzi da ide na poslovni put u Firencu, da bi joj sledećeg dana preko prijatelja poručio da je njihov brak gotov. Iako se šuškalo da joj je neveran, ona to nikada nije želela da prihvati i zadržala je njegovo prezime. Kada ga se konačno odrekla na Mauriciov zahtev, bivši muž joj je zbog toga plaćao odštetu u iznosu od 1,47 miliona dolara godišnje. 

Iako je dobijala paprenu odštetu, Patricija nije mogla da zaboravi bivšeg supruga i strahovala je da će se on oženiti svojom novom devojkom Paolom Franči, i da nju i kćerke ostaviti bez novca. Morala je i na operaciju tumora na mozgu, što je dodatno uticalo na njeno emotivno stanje. Nekoliko godina nakon razvoda, Patricija je skovala pakleni plan. 

 Patricija Ređani Izvor: Profimedia

Angažovala je Benedeta Čeraula da hladnokrvno ubije njenog bivšeg supruga. Ubistvo se dogodilo 27. marta 1995., a tog dana samo je jedna reč bila zapisana u dnevniku Patricije Ređani, 'paradeisos', što je grčka reč za raj. Ona je bila glavni osumnjičeni za Mauricijevo ubistvo, suđenje je trajalo tri godine. 

Patricija je došla na izricanje presude u bundi i štiklama, a osuđena je na 29 godina zatvora, a zatim joj je kazna smanjena na 26. Tokom boravka u zatvoru pokušala je da sebi oduzme život, ali spasli su je zatvorski čuvari. Kada joj je prvi put smanjena kazna, nije želela da izađe iz zatvora, poručila je da nema nameru da radi i da bi radije ostala iza rešetaka. "Nikad u životu nisam radila i sigurno neću početi sada", poručila je. Ipak, s vremenom počela je normalnije da se ponaša pa je 2016. godine izašla na slobodu.Kad je upitana zašto nije sama počinila ubistvo, Patricijia je odgovorila: "Moj vid nije baš dobar, a nisam želela da promašim."

Pored ove i dan danas se citiraju još dve njene upečatljive izjave:  "On je možda umro, ali ja sam počela da živim", i "Bolje plakati u Rols Rojsu nego biti srećan na biciklu".

Patricija je danas vlasnica jedne modno-draguljarske radnje, retko se pojavljuje u javnosti, a najbolji prijatelj joj je i dalje papagaj koji joj je bio i ljubimac u zatvoru. Sa ćerkama ne razgovara, sve teže hoda, ali ipak, ne propušta priliku da troši Gučijev novac.

Svu pažnju tokom premijere filma na crvenom tepihu imala je Lejdi Gaga, pogledajte koji autfit je izabrala za tu noć. 

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije