Jelena Karleuša nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Njena pojava kod svih izaziva neku emociju, pa postoji strana koja misli da je inovativna i uvek korak ispred svih, i ona druga, koja smatra da pevačica preteruje, ponajviše s provokativnim modnim kombinacijama.

Jelena ne skriva da je moda njena velika ljubav i da joj stilista nikad nije bio potreban - zna šta joj stoji i pre svega zna čime će da privuče pažnju. Na svakom dešavanju, nevezano ko su ostale zvanice, uspe da skrene svu pažnju na sebe. Njena izdanju su orginalna, a otkako je uspela da liniju ponovo dovede do savršenstva, i provokativna. Neki modni stručnjaci tvrde da, uprkos tome što se Karleuša razume u modu, treba da poradi na stilu jer je izgubila status najbolje odevene javne ličnosti u Srbiji, ali ona za to ne haje i ostaje dosledna sebi.

ATA / Antonio Ahel Stil Jelene Karleuše je odvažan, poseban i retko ko može da ga iskopira.

 Iz bogatog garderobera jedan model haljina Karleuša najčešće bira. Sa trakama preko grudi, sečena tako da oktriva i deo stomaka ili bokova.  Jelena ih iima u brojnim bojama od raznih materijala, ali jedno je sigurno za ovakav odevni komad potrebna je savršena linija ali i mnogo hrabrosti.