"Ako želite da izgledate vitkije, obucite se u crno!" Kakva revolucionarna modna ideja, kao "cvetni desen u proleće", što bi rekla Meril Strip u kultnom filmu "Đavo nosi Pradu". Međutim, ako malo bolje razmislite, videćete da u crnoj odeći za puniji struk i te kako ima o čemu revolucionarnom da se razmišlja.

Jer kad kažemo "crno" i "višak kilograma", mi žene uvek pomišljamo na široko, vrećasto, bezoblično. A to su upravo krojevi koji će naglasiti nesavršenosti naše figure. Naročito njih ne treba da biraju one dame koje imaju tek po koji kilogram viška na stomaku i kukovima, tamo gde se oni prvo "lepe".

Ako imate vitke noge, naglasite ih smelim kombinacijama a mi vam dajemo predlog za jesenje dane. Moda uskih pantalona od veštačke kože a još više hit čizme koje su ove godine počele da se nose od prvih jesenjih dana pravi su povod da uvedete revoluciju u svoj stil.

Iskoristite trend dugačkih sakoa da prikrijete one delove tela kojima ste najmanje zadovoljni. Uvucite nogavice u sare čizama da biste ih još više izdužili. Ne zaboravite da i nešto duža bajkerska jakna može savršeno da maskira nedostatke, a upadljivi dugački rajsferšlus po sredini samo će dodati vizuelno visinu čitavoj figuri. Konačno, uvek možete da ispod sakoa ili jakne obučete dugačku i tanju, lepršavu tuniku koja izviruje - slojevi su u modi, a kontrastne teksture su vrlo atraktivne.

Izvor: Lepa&Srećna