Pedeset nijansi bež boje prošle godine je dominiralo društvenim mrežama i izlozima prodavnica, ali i ulicama. Međutim, s novom sezonom na vidiku, svetske trendseterke najavljuju dominaciju nove boje u garderobi, a nijansa je, pa najblaže rečeno, vrlo neočekivana.

Moda baš i ne voli žutu. Jarke nijanse žute boje teško je kombinovati i čini se kako se mnogi u odeći te boje i ne osećaju baš najbolje pa je zato i izbegavaju. To je, doduše, vrlo čudno jer se radi o jednoj vedroj boji koja bi trebalo da "podigne" i outfite i raspoloženje.

Žuta je u modu dolazila tako tek sporadično, ali nikada nije okupirala ulice niti bila hit boja sezone koju su obožavale mase. Ako je suditi po modnim blogerkama i influenserkama, u toplim mesecima koji slede, žuta boja će biti itekako popularna.

View this post on Instagram

A post shared by Anastasia Fedoseeva (@thestreetpie) on

Doduše, ne radi se o neonskoj ili nekoj jarkoj nijansi već o bledoj žutoj boji u pastelnim tonovima. Zavirimo li na društvene mreže i bacimo pogled na najsvežije fotografije kojih ima sve više, lako je zaključiti kako nova it boja sezone izgleda zaista sjajno!

View this post on Instagram

A post shared by The Styleograph (@thestyleograph) on

Svetlo žuta deluje vrlo šik, nežno i decentno, laka za uklapanje, izgleda odlično u kombinaciji s drugim pastelnim tonovima i već se sada čini kako će ovog proleća s trona zbaciti bež nijanse.

View this post on Instagram

A post shared by Tiffany Hsu (@handinfire) on

Trendi cure je kombinuju s komadima plave ili bele boje, a sjajno izgleda i uklopljena s drugim nijansama žute ili pastelno ružičaste. Ovo veoma odobravamo, jer to samo znači da će ulice ovih toplih meseci izgledati mnogo vedrije.

View this post on Instagram

A post shared by The Styleograph (@thestyleograph) on

Tekst:T. L

Izvor: Elle.hr