Kompanija Šanel potvrdila je "sa dubokom žalošću" da je Karl Lagerfeld, kreativni direktor od 1983. godine, preminuo 19. februara 2019. godine, piše Lepa & Srećna.

Kajzer Karl, kako su ga zvali, bio je prepoznatljiva zvezda Šanela - uvek u originalnom, tamnom odelu, sa belom kosom vezanom u rep i očiju zaklonjenih tamnim naočarima.

Njegove kolekcije za Fendi i kolekciju Lagerfeld ostavile su trajan trag u modnim analima.

Bruno Pavlovski, direktor mode u Šanelu, izjavio je: "Reviju za revijom, kolekciju za kolekcijom, Karl Lagerfeld je ostavio svoj trag na legendi Gabrijele Šanel i istoriji kuće Šanel. Neumorno je promovisao talente i stručnost ateljea Šanel i sjaj njegovog znanja širio se po celom svetu. Najveću počast koju mu možemo odati jeste da pratimo put koji je on ocrtao - citiraću Karla - nastavićemo da volimo sadašnjost i izmišljamo budućnost."

Izvor iz Šanela otkriva da je Viržini Vijar, direktorka kreativnog centra za modu u Šanelu i Lagerfeldova najbliža saradnica tokom više od 30 godina dobiti tu čast da nastavi sa kreativnim radom na kolekcijama, tako da ostavština Gabrijele Šanel i Karla Lagerfelda nastavi da živi.

Izvor: Lepa & Srećna