Grejs Keli

Jednu od najelegantnijih venčanica svih vremena, kako mnogi smatraju, nosila je holivudska glumica Grejs Keli kada se u aprilu 1956. godine udala za princa Renijea od Monaka. Haljinu je potpisala kostimografkinja filmskog studija MGM Helen Rouz. Graciozni šlep, suknja u obliku zvona,  dugi rukavi i ručno vezen čipkasti veo s biserima poslužili su kao inspiracija za haljinu u kojoj će se mnogo godina kasnije Kejt Midlton udati za britanskog princa. 

Žaklina Kenedi 

Smatraju je neprevaziđenom kraljicom stila, a tu titulu stekla je upravo na svom venčanju 12. septembra 1953. Raskošna haljina Džeki Kenedi nikoga nije ostavila ravnodušnim. Pričalo se da je potrošeno više od 50 metara tkanine. Haljinu u boji slonovače sa spuštenim naramenicama dizajnirala je afroamerička dizajnerka En Lou. Biseri su krasili nevestin vrat, a dijadema sa cvećem upotpunjavala je čipkasti veo, koji je pripadao njenoj baki.

PROČITAJTE VIŠE: VEČITA SUKNJA KOJA NE IZLAZI IZ MODE! NE KUPUJTE NOVU: ovakvu suknju nose Megan Markl, Melanija Trump i kraljica Leticija

Ana Ivanović 

Venčanica koju je ne tako davno na crkvenom venčanju nosila naša proslavljena teniserka Ana Ivanović, još mami uzdahe. Gornji deo u vidu korseta bez bretela raskošne teksture i metri svile za suknju oblikovali su raskošnu haljinu s dugačkim šlepom. Nevesta se opredelila za veo koji je bio u skladu s jednostavnom belom trakom na njenom konjskom repu. Kao prava princeza, Ana je očarala sve prisutne elegancijom i otmenošću. Njena haljina je delo kreatorke Suzi Tarner.

Kejt Midlton 

Kada su aprilu 2011. rekli da, milioni ljudi širom sveta slavili su venčanje britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton. Svilenu haljina sa V izrezom, rukavima i gornjim delom od ručno rađene čipke u boji slonovače, sa šlepom dugim 2,7 metara kreirala je Sara Barton iz modne kuće Aleksandra Mekvina. Prelepa vojvotkinja od Kembridža nosila je dijademu kraljice Elizabete i verenički prsten od dijamanata i safira, koji je pripadao princezi Dajani.

Izvor: Lepa i Srećna