Kako da očistim antilop cipele i sandale?

Većina žena postavlja ovo pitanje i ima vezu koje je negde "između ljubavi i mržnje" kad je reč o cipelama od antilopa – mogu izgledati fenomenalno, ali nemoguće je ukloniti mrlje i prljavštinu s njih. Barem je tako bilo.

Trljanjem vlažnom krpom ili četkom možemo da uništimo boju, a posebna sredstva za čišćenje antilop kože ne ostavljaju cipele "kao nove nakon čišćenja". Međutim, jedna mlada dama nedavno je otkrila rešenje za čišćenje cipela od antilopa – i baš nas je iznenadila. 

PROČITAJTE JOŠ: Šta treba da proverite kad kupujete cipele: 7 saveta za udobne ravne cipele + 7 saveta za visoke štikle

Kira O'Hagan iz Škotske otkrila je da je micelarna voda u stanju da obnovi cipele od antilopa – što je dokazala fotografijama svojih cipela. Naime, na Tviteru je objavila fotografije cipela „pre i posle“ i napisala: „Micelarna voda  je upravo očistila sve mrlje s mojih cipela od antilopa. Svi bi to trebalo da probate.“ Njen savet brzo se proširio internetom. 

Kliknite da pročitate nastavak teksta i pogledate u videu kako izgleda postupak čišćenja cipela!

PageBreak

Micelarna voda je "meka voda" koja ima micele u sebi – kuglice molekula ulja za čišćenje. Uglavnom se koristi za skidanje šminke s lica, odnosno za čišćenje lica.

Međutim, dermatološkinja dr Hadli King objašnjava: „Micele privlači prljavština i ulje pa mogu izvući da izvuku nečistoće iz kože a da je ne isuše“ – zato su i odlično rešenje za čišćenje cipela od antilopa.

PROČITAJTE JOŠ: NEZABORAVNA ŠMINKA ZA BLISTAVE OČI I POGLED ISPOD OBRVA: sve žene na Instagramu žele ovakav modni detalj (FOTO)

Fotografije cipela Kire O'Hagan lajkovane su više od 36.000 puta, a komentari raznih žena koje su isprobale čišćenje cipela od brušene kože micelarnom vodom jako su pozitivni. Jedna je napisala: „Kunem se da je micelarna voda napravljena od suza jednoroga jer to je na najčarobnija stvar koju sam ikad probala“. Dovoljno da isprobamo.  

Pogledajte u videu kako pravilno da očistite cipele od prevrunte kože!

Tekst: Olivia Maras

Izvor: 24sata.hr