Sledite ove savete i saznajte kako možete da raširite ili suzite farmerke koje vam više ne stoje tako dobro.

Iako su farmerke prilično izdržljive, one ipak imaju svoj "rok trajanja", pogotovo ako ih ne održavate pravilno. Evo kako spasti svoj najdraži modni adut nakon što se rastegao ili suzio.

PROČITAJTE JOŠ: DA LI TREBA DA BACITE ILI SAČUVATE ZIMSKI KAPUT: nećete verovati kakvi kaputi i jakne će se nositi sledeće zime (FOTO)

Sigurno u ormaru imate omiljeni komad farmerki u kojima fantastično izgledate. Ali stvar se zakomplikuje i postane frustrirajuća kada shvatite kako su se vaše farmerke "iznenada" rastegle ili su se ipak skupile u pranju i postale ti jako tesne. Nemojte da očajavate. Donosimo vam nekoliko predloga koji će vam pomoći da ih vratite  u ‘top formu’.

Ako su vaše farmerke prevelike …

Znamo koliko grozan može da bude onaj trenutak kada shvatite da su se vaše najdraže farmerke jedostavno ‘razvukle’ i ne stoje vam jednako dobro kao pre. Kako ne biste imali osećaj da hodate u vreći, farmerke operite u veš mašini na najvišoj temperaturi, ali samo ako su 100 posto (ili približno) pamučne. I pri tome, izbegavajte da koristite bilo kakav omekšivač jer nećete postići dobar rezultat. Nakon što ste ih oprali ubacite ih u sušilicu (naravno, ako ste jedna od srećnica pa je imate kod kuće) i takođe upalite opciju za sušenje na najvećoj temperaturi.

Rezervni kec u rukavu može biti vaših ruku delo jer zahteva malo kreativnosti. Ušijte mali deo elastične trake s unutrašnje strane pojasa farmerki kako vam više ne bi "igrale oko vas".

PROČITAJTE JOŠ: ŠIK FARMERKE KOJE MORATE DA NOSITE OVE GODINE: predlozi modela za svaku figuru i kombinacije za svaki dan (FOTO)

Ako su vaše farmerke preuske…

Konačno ste "ulovili" one dugo tražene farmerke u koje ste se na prvu loptu zaljubili i odlučili da pođete s njima kući (i to pod svaku cenu) iako su vam  malo tesne. Kako biste ih razvukli poprskajte ih mlakom vodom i malo ih razvucite rukama u svim smerovima da se rastegnu.

Malo drastičniji potez od vas zahteva da sednete u toplu kupku. Ne, ne šalimo se iako zvuči sasvim ludo. Voda će opustiti i rastegnuti materijal. Naravno, za ovo se unapred pripremite. Jednako kao što možete dodati elastičnu traku kako biste ih suzili, isto tako možete s njom i raširiti farmerke s unutrašnje strane.

Izvor: ŽENA NET