Znamo da su internet tutorijali neiscrpna inspiracija za originalne načine kako da sami od stare garderobe napravite nove i originalne odevne komade, ali ovaj put ukradite ideje direktno od modne legende i šanelovog dizajnera Karla Lagerfelda čija je kolekcija za predsezonu jezen/zima 2016 predstavila spoj pariške i rimske mode. 

PROČITAJTE JOŠ: Najlepša praznična moda: Amal Kluni u srebrnom kompletu za najluđu žurku u godini! (FOTO)

Sve što vam je potrebno od materijala možete naći u radnjama sa pozamanterijom ili iskoristiti restlove koje već imate. Evo kako da od vaše stare odevne kombinacije, uz par efektnih detalja, napravite nezaboravan stajling kao sa šanelove modne piste: 

1. Trake i mašne oko vrata

Od komada klasične čipke možete napraviti traku za vrat preko koje možete nositi usku ogrlicu, a sličan efektan ukras za dekolte je i plišana crna mašna. Svoju staru, i uvek nosivu, malu crnu haljinu osvežite dugmićima filigranske izrade u viktorijanskom stilu. 

2. Dugački lančići 

Jedan, dva, tri, četiri.. kada je reč o dugačkim lančićima modno pravilo "manje je više" više ne važi. Niske bisera različite veličine ili kamenčića u boji na tankom dugačkom lancu poželjan su modni detalj ako želite da sa jednostavnom crnom satenskom košuljom ili haljina-kombinezonom postignete stajling filmskih diva iz zlatnog doba Holivuda.

3. Pojas sa upečatljivom kopčom

Pojasevi na najbolji način ističu tanak struk, omogućavajući telu i kukovima da budu što ženstveniji. Pojas na novi način, po Karlu Lagerfeldu, je od kože, širina nije bitna, ali je šnala koja izgleda poput broša obavezan detalj.

4. Rukavice od čipke 

Rukavice bez prstiju su zaštitni znak Karla Lagerfelda, gotovo je nemoguće videti ga bez njih. Ovaj zanimljivi detalj slavni kreator je napravio u otmenoj, glamuroznoj varijanti od crne čipke, a mi smatramo da sličan model možete napraviti i same. 

5. Pelerina od buklea

Pelerina od buklea sa lamiranim srebrnim nitima preko crne dugačke haljine formula je legendarnog Karla Lagerfelda za nezaboravan damski stajling. Sličnu možete i sami da ispletete od vunenog buklea ili sašijete od krupnije tkanog tvida

Pripremila: Tijana Todić

POGLEDAJTE SVE SLIKE U FOTO-GALERIJI!

Izvor: Lisa


LepaiSrecna Malo klasične čipke, bisera, u kombinaciji sa upečatljivim kožnim pojasevima sa dodatkom pelerine od buklea formula je legendarnog Karla Lagerfelda za nezaboravan damski stajling u Novoj 2016. godini!