Još malo i iz ormara ćemo izvaditi kapute.

PROČITAJTE JOŠ: Modna zima štedljive princeze: tri prelepa kaputa Kejt Midlton

Ali šta raditi ako je vašem starom kaputu istekao rok trajanja, a novi kaput sebi trenutno ne možete da priuštite? Ne morate još jednu jesen i zimu nezadovoljno hodati u kaputu koji više nije ono što je nekada bio, već mu uz 5 jednostavnih, ali efektnih rešenje možete udahnuti novu živost...

1. Dodajte dekorativnu traku

U prodavnicama se mogu pronaći trake kojima možete dekorisati vaš kaput. Ako je kaput jednobojan osvežiće ga višebojna traka, a za višebojni kaput birajte jednobojne trake materijala koji ide uz materijal kaputa. Ukoliko želite da kaputu dodate glamur i svetlucavost stavite traku koja na sebi ima ukrasne kamenčiće i svetlucave detalje. Traku zašijte na rubu okovratnika, na revere ili po dužini na delu gde se kaput kopča.

2. Stavite novi kaiš

Ako kaput originalno i nije imao kaiš, uvek ga možete dodati. Kaiš će kaputu dodati eleganciju te će vaša figura više doći do izražaja. Za deblji kaput birajte deblji kaiš i obrnuto.

3. Stavite broš

Broševi se ove jeseni vraćaju u velikom stilu. Učinite vaš kaput jedinstvenim pomoću broša (ili dva) na reveru. U zavisnosti od toga kakvog je kroja i stila kaput, izaberite broš.

PROČITAJTE JOŠ: Modni trenutak: Amal Kluni ponovo osvojila sve izborom šik kaputa

4. Zamenite dugmad

Većina nas ne obraća pažnju na dugmad, a oni itekako mogu uticati na izgled kaputa. Starom kaputu svežinu možete dati i zamenom starih i istrošenih dugmadi za nove, lepša dugmad koja će biti baš po vašem ukusu.

5. Stavite krzneni okovratnik

Krzneni okovratnik kaputu će dati dašak glamura i učiniti ga kao novim. Okovratnik možete zašiti za kaput ili ga pričvrstiti pomoću tri dugmeta. Ukoliko niste vešti u šivanju sve ove prepravke možete uraditi kod krojačice za povoljnu cenu.

Kapute možete pogledati i u FOTO GALERIJI!

Izvor: Zadovoljna

LepaiSrecna Vaš stari kaput ili jakna mogu da zablistaju novim sjajem bez velikih investicija! Iskoristite par jednostavnih trikova i obavezni zimski komad garderobe izgledaće kao nov.