Sanjate o tašni "s potpisom" i čini vam se da nijedna vaša modna kombinacija nije dovoljno dobra bez nje?

Ako se upustite u avanturu kupovine tako skupocenog detalja "iz druge ruke", nije neophodno da postane apsolutni poznavalac Luja Vitona, Šanela ili Hermesa. Važno je da posvetite dovoljno vremena i uzmete sve sledeće stavke u obzir.

1. Pregledajte dobro materijal od kojeg je tašna napravljena, omirišite kožu, pregledajte sve štepove i osmotrite konstrukciju čitave tašne. Zagledajte se u unutrašnjost najviše, jer se falsifikatori više bave spoljnim efektom, pa ne mogu da posvete punu pažnju svim sporednim štepovima u tašni. Zato i dobijate nižu cenu od originala.

Više: 3 stvari koje ne treba da nosite u tašni

2. Najveći broj tašni ima "karticu autentičnosti". Ovaj sertifikat je jedan od najvažnijih elemenata. Drugi detalji koji potvrđuju autentičnost zavise od kuće do kuće - Šanelove tašne uvek imaju hologramski serijski broj, Luj Viton će nositi logotip brenda na okovima dok na Hermesovim tašnama moraju biti dva zanatska žiga.

3. Zaštitite se ako kupujete preko interneta. Pre svega, zatražite da vam pošalju dosta slika i to naročito ovih detalja koje smo spomenuli: unutrašnjosti tašne, štepova, žigova. Finalni način da se zaštitite jeste da proverite kakva je politika vraćanja kupljene robe na tom sajtu - ako nema mogućnosti da falsifikat vratite, bolje je da svoj novac zadržite na računu.

Izvor: Lisa