Večnu, klasičnu crnu haljinu nije lako kombinovati tako da se istakne na prijemu na kojem će svaki muškarac i svaka druga žena biti u crnom...

Međutim, kao što sa lakoćom rešava svaki modni zadatak, tako je Amal Alamudin, udata Kluni, uspela da zasija i na 72. dodeli nagrada "Zlatni globus" održanoj 11. januara 2015. godine, na Beverli Hilsu.

Njenom suprugu Džordžu Kluniju, glumcu, reditelju i producentu ovenčanom Oskarom, na ovoj ceremoniji je uručena nagrada "Sesil de Mil", koju inače nazivaju i "počasnim Zlatnim globusom", za ukupan doprinos kinematografiji. Time je Kluni stao u red takvih veličina kakve su Vudi Alen, Džodi Foster, Morgan Friman, Robert De Niro, Martin Scorseze i Stiven Spilberg.

Na ceremoniji ga je pratila i njegova životna izabranica Amal, inače ovenčana titulom "najfascinantnije osobe" u 2014. godini.

Pročitajte još: Kao dvoje tinejdžera: Amal i Kluni proslavili njenu titulu "najfascinantnije osobe 2014. godine"

U jednostavnoj Diorovoj haljini do poda, bez rukava i sa lepršavom ešarpom koja preko levog ramena pada niz leđa, Amal je ostavila snažan utisak zahvaljujući upečatljivim detaljima - belim rukavicama i beloj pismo-tašni!

Uz viseće dijamantske ogrlice i, kao uvek, besprekorno doteranu frizuru, Amal je izgledala efektno i vrlo damski. Međutim, snažnije od sjaja tridesetak karata dijamanata, blistao je njen osmeh dok je odgovarala na pitanja novinara: "Haljina je iz kolekcije visoke mode, a rukavice? Pa, rukavice su moje." Detalje nezaboravne odevne kombinacije lepe Amal pogledajte u galeriji slika.