Često sa minimalnom šminkom, vitke linije i u izazovnim toaletama, Gvinet Paltro pleni možda najviše svojim svežim, ružičastim tenom.

Glumica, oskarovka, blogerka i - od nedavno - i lajfkouč koji izdaje knjige sa receptima i piše vodiče (Gvinet je rođena u Los Anđelesu i objavila je vodič kroz svoj grad), otkriva svoje tri ključne kozmetičke tajne koje će, sigurno, odgovarati svim tipovima kože.

Njeno prvo pravilo nege jesu redovni piling tretmani, nakon kojih sledi intenzivna hidratacija kože lica. Ako ste navikli, kao većina žena, da radite piling jednom nedeljno, promenite tu praksu! Gvinet tvrdi da je neophodan piling čak četiri puta nedeljno. “Nije važno da li ćete se odlučiti za hemijsko uklanjanje gornjeg sloja kože ili za mehanički piling”, tvrdi popularna glumica. “Bilo koja vrsta eksfolijacije je dobra, važno je samo da upamtite da bez nje nema ni dobre hidratacije.”

Drugi faktor zdravog i svežeg izgleda je redovno vežbanje. “Mnogo vežbam i to mi pomaže da održavam mladalačku svežinu na licu, jer vežbe pojačavaju brzinu krvotoka ali su takođe i sjajni saveznici u borbi protiv stresa. Vrlo je važno da izbacite stres iz organizma jer se na kraju dana on uvek vidi na vašem licu”, otkriva Gvinet.

Treće pravilo je da se redovna nega nikad ne prekida. “Oduvek su mi govorili da imam kvalitetnu kožu lica, ali to ne bi tako ostalo da joj ne povećujem neophodnu pažnju”, tvrdi lepa plavuša. “Kad imam vremena za dubinsko čišćenje kože, uvek ću se odlučiti za to. Ali ako putujem, tretmani su nemogući. Međutim, i tada u avionu imam meku rukavicu za piling, a pošto je nakvasim toplom vodom i istrljam lice, izmasiram se nekim organskim uljem. Ako nema druge, upotrebim i maslinovo ulje za jelo.”

LepaiSrecna Nežni ružičasti ten prelepe plavuše ne gubi sjaj ni posle 40. godine, dvoje dece i dana ispunjenih snimanjima i putovanjima. Zato su kozmetički saveti ove oskarovke vredni pažnje.