Šminkanje i ovog proleća i leta biće u znaku prirodnog i nežnijeg izgleda. Agresivni proizvodi, teški puderi i jake senke odavno su izgubili popuarnost. Sada je u fokusu lagani, letnji izgled, koji podseća na uživanje u pesku i pomalo neodgovornog izlaganja suncu koje će izazvati rumenkaste obraze.

Sa toplijim danima, teža šminka stvara osećaj neprijatnosti, a često i uzrokuje komplikacije zbog topljenja i razmazivanja oko očiju. Savet stručnjaka iz ove oblasti je da isprobate Island trend šminkanja. On se povezuje sa prirodnom lepotom koja je rezultat bezbrižnog, ostrvskog naćina života i postiže se u nekoliko koraka.

Prvenstveno, cilj je da postignete bronzani ten kao i rumene obraze, pa obavezno nabavite bronzer i rumenilo. Ako ne volite ružičastu boju, opredelite se za kajsijaste tonove, to će takođe dati topao izgled licu.

Ovaj trend takođe podrazumeva da nanosite minimalno šminke, te tako umesto puderom, pokušajte da prekrijete nedostatke blažim korektorom. Ukoliko ima potrebe, dodajte i toniranu kremu, a kao šlag na torti dolaze rozikasti balzami za usne i sjajevi koji će dodati svež, mladalački izgled.

Pogledajte i kako da se našminkate da izgleda kao da nemate gram pudera.

BONUS VIDEO:

Doris, saveti za šminkanje MONDO/Uroš Arsić

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.