Od kako je pre nekoliko godina postao najtraženiji u svetu, bob suvereno vlada na vrhu liste najlepših i najpopularnijih frizura.

Svake godine pojavi se neka nova verzija ove hit frizure, a u 2024. godini to je midi dužina boba, koju su brojne holivudske dame sa oduševljenjem prihvatile.

profimedia-0835657721.jpg
Profimedia Penelope Kroz sa novom midi bob frizurom

Magija ove frizure je to što stoji apsolutno svakoj ženi, bilo kojeg oblika lica i boje kose. Kako kraća kosa uvek vizuelno podmlađuje, midi bob je sjajan način da napravite promenu, a da pritom ne skratite kosu previše, tako da vam ostane mogućnost i za pravljenje različitih frizura.

Midi bob je zapravo trend koji je dominirao devedesetih godina prošlog veka, kada su ga obožavale Kejt Mos, Kristi Tarlington, Elizabet Harli i brojne druge lepotice ovog vremena.

profimedia-0510524722.jpg
Profimedia Elizabet Harli je devedesetih obožavala bob

Puno je različitih mogućnosti stilizovanja kada je u pitanju midi bob - razliku pravi i mesto razdeljka (sredina, leva ili desna strana), kao i feniranje na unutra, spolja, potpuno ravno ili kovrdžavo... Koji god način da odaberete, izgledaćete fenomenalno.

Kako je danas popularnija prirodna, pomalo neobuzdana kosa u odnosu na perfektnu kod koje je svaka dlaka na svom mestu, nekad će biti sasvim dovoljno da operete kosu i očešljate se.

profimedia-0836465041.jpg
Profimedia I Seleni Gomez midi bob stoji odlično

Ako volite šiške, slobodno - one su i te kako dobrodošle kod midi boba.

Kada je reč o midi bob frizuri, frizeri kažu da treba voditi računa o dve stvari: da kosa ne bude puno duža od nivoa ramena i da prednji deo obavezno bude bar malo duži od zadnjeg.

Pogledajte i transformaciju žene koja je rešila da se ošiša i prestane da se farba.

BONUS VIDEO

Kako do bob frizure sa više volumena TikTok/thegreylayers

 Tekst: Lepa&srećna/B.S.