Mnoge žene naviknu na jednu frizuru, dopada im se kako im stoji, te ne žele da je promene dugi niz godina, možda čak i decenija. Ipak, činjenica je da “svako vreme nosi svoje breme” i da vam u četrdesetim ne stoji jednako dobro frizura zbog koje ste stalno dobijali komplimente u dvadesetim…

Niko ne voli da izgleda starije, ali mnoge žene nesvesno urade upravo to, i to samo zato što iz nekog razloga ne mogu da se odluče na promenu načina šišanja ili stilizovanja kose.

Zbog ovih 12 frizura žene u četrdesetim i pedesetim izgledaju starije:

1. Čvrste lokne

Ova staromodna frizura koju su naše bake obožavale, dodaje strogoću, ali i godine svakoj ženi.

2. Veoma dugačka kosa

Divna, duga, ravna kosa rezervisana je za mlade devojke. Kada žena pređe četrdesetu, a nekad i manje, ova frizura je vizuelno samo čini starijom.

seda kosa.jpg
Shutterstock  

3. Potpuno ravna kosa

I ovo je još jedna frizura koju treba ostaviti mlađim devojkama. Vi se radije okrenite volumenu i talasima.

4. Neadekvatne šiške

Šiške su sjajan način da osvežite frizuru, ali ako su previše guste, ili pak previše retke, to će samo učiniti da izgledate starije. Ako niste vični, nipošto ne šišajte sami šiške, već neka to učini proveren frizer.

Frizure koje čine da žene u četrdesetim izgledaju starije
Foto: Shutterstock 

5. Previše tamna ili previše svetla kosa

Nije samo izbor frizure važan, već i boja. Kako stare, žene bi trebalo da posvetljuju ili potamnjuju kosu svega dve do tri nijanse. Sve preko toga je previše i neće se slagati uz vaš ten, već će samo učiniti da izgledate starije.

6. Oštećena i suva kosa

Kosa koja vapi za negom nikome ne stoji dobro, ali ženama starijim od 40 dodatno daje godine. Pogledajte i 2 frizure koje podmlađuju žene u 50-im.

BONUS VIDEO

Najtraženija frizura u 2024. Instagram/ashleighmariecolor

Tekst: Lepa&srećna/B.S.