Kratka frizura zahteva redovno održavanje, ali je poznato da visoke temperature koje razvijaju fen i "pegla" oštećuju kosu.

Zato je važno da ih koristite kratko i vešto, tako da stilizujete kosu, ali sačuvate i njen kvalitet i ne procvetaju vam krajevi. Odličan primer za to daje Poli Sejer koju na Instagramu prati skoro 200.000 ljudi.

Ova nežna plavuša je nedavno ponovo odlučila da skrati kosu na bob i bori se sa tankom, ravnom kosom. Njen glavni saveznik je sprej za volumen i teksturu koji obilno koristi. 

Zatim napravi razdeljak na sredini i osuši kosu fenom ne koristeći bilo kakve četke. Prvo je stilizuje prstima, a onda je vreme da ugreje "peglu".

Njen postupak je vrlo jednostavan. Pramenove uz lice ona kratko uvije na unutra, a one dalje od lica prelomi malo na spolja i time dobija posebnu dinamiku koju obična ravna kosa ne bi imala. Pogledajte kako to izgleda na snimku i, ako i vi imate tanku kosu, isprobajte trik što pre. Pročitajte i kako da napravite modernu frizuru pomoću dve šnale i rajfa.

FRIZURA BOB ZA TANKU KOSU Instagram/pollyvsayer

Tekst: Lepa&Srećna